Układ hamulcowy
: ma niesamowicie dobre hamulce - wrecz doskonale
Ogolnie samochod porazka - bardzo sie ciesz e ze udalo mi sie go pozbyc bo jest to typowa studnia bez dna - strach bylo tym gdziekolwiek jezdzic - bo zaliczylem juz kilka powrotow na lawecie - a potem miesiacami nikt nie mogl dojsc co jej jest - wymiana komputera tez byla, po licznych naprawach wymiana silka, i nadal strach bylo tym jesdzic - utrata mocy przy wyprzedzaniu mogla przeciez doprowadzic do nieszczescia - sprzedalem go w pelni sprawnego - bo chcialem miec czyste sumienie ze nikt przezemnie nie zginie - ale balem sie go trzymac dalej bo kto wie kiedy znow sie popsuje - nie ufam juz Pana z Renault- nigdy wiuecej tej marki - to tylko kupa zlomu - wszystko ladne fajne - przyjemne ale nietrfale- lepiej go nie ogladac bo mozna sie w nim zakochac z wygladu ale to bedzie milosc bez wzajemnosci - to tak jak bys wziol dziwke pod swoj dach - zawsze bedziesz slono jej placil- TRZYMAJCIE SIE Z DALA OD TEGO AUTA !!!!!!!
Silnik chodzi pieknie do puki sie nie zepsól- wymiana glowicy pierscieni - sprezarka i mase innych gratow
3 wchodzi z lekkim zgrzytem (skrzynia 6)
jak wszystko w tym samochodzi fajne jak nowe - niesamowity konfort jazdy w porownaniu z passatem - zawieszenie mieki - samocho niemalze plynie po autostradzie , na łukach ostro sie pochyla , ale wszystko pod kontrola. ... jednak wszystko szybko sie zuzywai przy 145000 praktycznie cale zawieszenie przeszlo juz 2- krotna wymiane
widocznosc doskonaladuze lusterka , szyby - ogromna gama regulacji pozycji fotela kierowcy - dla kazdego wygodna pozycja zapewniajaca dobra widocznosc - przy cofaniu pomagaja czujniki cofania
w porownaniu do passata to jak dzien i noc - passat 1 rok starszy , a zdaje sie jakby o 50 - wszystko na swoim miejscu - mase regulacji schowkow - uchwyt na kubek wszystko ok- choc przydal by sie dodatkowy schowek gdzies po srodku w okolicy popielniczki - bo nie zawsze porecznie jest siegac na szybko do schowka w podlokietniku
ok - 2 strefowy klimatronik - perfect - choc zaskakuje brak centralnych nawiewow w na tylna kanape
jak dl mnie doskonale wzrost 179 cm praktycznie na kazdym miejscu w samochodzie - choc podroz na srodkowym miejscu na tylnej kanapie nie nalezy z pewnascia do przyjemnosci gdyz - kanapa jest mocno wyprofilowana a srodek dosc twardy
jak na silnik diesla bardzo cichutko - porownywalnie z benzyniakami - o niebo lepiej niz w pasacie TDI - tytaj tylko delikatny szmer a tam niczym ciagnik rolniczy
najlepszy wynik udalo mi sie uzyskac 4,8 l/ 100 km jazda na odcinku okolo 1500 km w przedziale od 110-130km/h - nigdy wiecej nie udalo mi sie tego powtorzyc normalnie to trasa okolo 5,5l/100km w miescie okolo 8l - mysle ze przy tej masie okolo 1,5 t i przy tych osiagach to calkiem niezly wynik
dostajemy duzo - bo za cene jaka placimy nie dostaniemy tak bogatego wyposazanie w zadnej chyba innej marce - ale co potem sie dziej - to juz tylko Placz- za te pieniadze zdecydowanie oczekiwal bym samochodu bardziej niezawodnego i trwalego -nie takiego ktorym boje sie jezdzic i non stop nasluchuje czy cos zlego sie nie dzieje a wyjezdzajac modle sie zebym nie wracal na lawecie
ale co teraz kupic to juz nie wiem Passat tez nie byl zadna rewelacja - moze teraz do Japoni po Mazde np ?? zobaczymy - zdecydowanie Francja odpada a znaczek renault dla mnie to niczym krzyz na wampira :)
strasznie awaryjny - non stop jakies czujniki i pierdolki,przepalone zarowki , sygnalizatory, wycieraczka tylnej szyby przestala dzialac- silownik w tylnej szybie wypchnol ja i stlukl, lampka podswietleni schowak raz dziala raz nie - mala dokladnosc wykonania
turbo 5 lub wiecej razy padlo - glowica - pierscienie -kolo pasowe na wale korbowym wymiana, termostat, - bylo tego duzo ogolnie silnik porazka - az mi sie nie chce tego wspominac bo az sie robie zly ile kasy w to poszlo
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 dCi 120KM 88kW