Jeździłem dużą ilością samochodów, ale Laguna naprawdę mnie zaskoczyła (Negatywnie)elastycznością silnika uznałbym że poprostu jej wogóle nie ma, trzeba lewarkiem wachlować non-stop, nie wiem może to wina małej mocy silnika.
Większość życia jeździłem tylko i wyłącznie audi i VW, a skrzynia w Renault dla mnie pozostawia dużo do życzenia. Moim zdanie biegi są nie precyzyjne i długie przełożenia
W odróżnieniu do silnika i skrzyni autko prowadzi się super w każdych warunkach.
Ja osobiście miałem przypadek że mi się zepsuła sprężarka klimatyzacji, koszt naprawy z nabiciem nie wielki kupiłem używkę z Angla (180zł)+ naprawa i nabicie 150zł
Spalanie w tym samochodzie to poprostu poezja. Jest tak niskie że szok, a jeżdziłem różnie raz szybciej raz wolniej. Pod tym względem naprawdę polecam!!
Podstawowa zasada renault musi być na podzespołach BOSCHA a nie Delphi(wychodziło na rynek Polski) i druga zasada nie może być nic grzebane w aucie, tzn. żadne dołączanie alarmów niestandardowych żądne przeróbki instalacji choćby audio, bo w przeciwnym wypadku można już renówkie odstawić prosto na złom jest nie do zrobienia. Nie wspomnę już o aucie stukniętym nawet w najmniejszym stopniu. Jeśli auto jest nieruszone serwisowane i najlepiej sprowadzone z zagranicy to naprawdę polec am ten samochód każdemu, najlepiej brać silnik 1.9 dCi ale ten najmocniejszy
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 dCi 110KM 81kW