Auto pod wieloma względami super, dobry silnik, bezpieczne, super hamulce, proste ale skuteczne zawieszenie, nie koroduje, ładne i komfortowe ale.... słaba skrzynia, lub za słaba do silnika i sporo błędów konstrukcyjnych - w znaczeniu co oni myśleli tak to robiąc? Przykłady: pękająca wiązka tylnej klapy a gdy pęka - wspólny bezpiecznik dla osprzętu klapy i komputera obsługującego wnętrze, łącznie z czytnikiem kart - skutek - auto jak trup bez reakcji. Kielich lewej półosi zamiast normalnie być częścią półosi jest częścią skrzyni - mechanizmu różnicowego. Gumy na drążku stabilizatora umieszczona w chory sposób. Zamiast zrobić solidną skrzynie biegów wrzucono dwumasę. Wiem, że wielu użytkowników chwali auto, szczególnie 2.0t ale z powodu słabego/głupiego układu przeniesienia napędu strach poszaleć.
Silnik super - ale głupia elektroniczna przepustnica
Niska wytrzymałość - za słaba do silnika. Dla jej oszczędzenia zastosowano dwumasę - niby ma być trwałą ale ja już wymieniłem - droższa niż do 1.9dci
Ogólnie ok - można tanio w poliuretanie zrobić
Nie rdzewieje. Trochę skrzypi wnętrze
Nawiew na szybę przednią tylko po środku deski rozdzielczej. Strumień powietrza słabo rozłożony
Więcej miejsca z tyłu by nie zaszkodziło. Ja 190 cm. Syn 170 cm i ciasnawo
Ale wnętrze skrzypi i słychać trzaski
Dwumasa w benzynie
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V Turbo 170KM 125kW