tomek-wskarz model godny polecenia nie awaryjny,
19 lat temu
Silnik 1.8 16V 120KM 88kW
Rok produkcji 2001
Przebieg:
95 tys. km
nie ma samochodów które się nie psują ale ja z renault jestem rozczarowany i nie polecam tego samochodu nikomu-mam to auto dopiero 1 rok i wiele przygód+pusty "portfel", ciągle daje mu szanse na poprawe etc. ? zastanawiam sie poważnie nad zmianą auta na nowego passata-ale zawsze jest to ryzyko to kompletnie nowe auto-następny królik doświatrzalmy, może avensis albo sprawdzone 3 letnie audi a6 z Niemiec
Silnik jest dobrze dobrany do masy auta, jedyna minus to że, dopiero powyżej 3000 obrotów samochód doskonale przyspiesza
zmiana biegów jest idealna-brak zastrzeżeń
świetnie się prowadzi, komfort jazdy wysoki-stwierdzam lepszy niz w avensisie i passacie(4) ale tego samochodu nie można porównać oczywiście z audi,bmw
problem z parkowaniem do tyłu
doskonałe dopracowanie
klimatyzacja jest dobra, jestem zadowolony z szybkiego liwidowania zaparowań, jedyna minusem czujnik klimy jest z przodu przy gwałtownym zmianie temperatur w dół i w górę, bardzo intensywnie schładza/nagrzewa przea co jest za gorąco/za zimno
mam 183cm jest dużo przestrzeni, wady siedzenia są idealne do 4-5h jazdy, są poprostu za miękkie na jazdę na długi dystans np 1000km
130 idealnie 160-dobrze
części bardzo drogie w większości ASO, tak jest zawsze z nowymi 1-4letnimi, zanim pojawią się wtórniki, ja zdecydowałem serwisować w znajomym warsztacie gdzie ceny są o połowe niższe
kupując te auto spodobała mi się jego karoseria+kolor+wyposażenie-kombi-duży bagażnik-pełna opcja tylko bez skór i tempomatu-odkonałe materiały wykonczeniowe w wersji previlage-duża różnica miedzy innymi modelami.
Dużo role odegrała cena ponieważ w tej kwocie mogłem kupić golfa variant 1.6, a zalety laguny przebijały golfa.
Obecnie naprawiłem wszystko i szkoda mi go sprzedawać-daje mu ostatnią szanse serio-ale osoby które stoją przed wyborem tego auta odradzam
szaleństwo z tym komputerem byle pierdoła a sugerują odwiedzenie serwisu czy to żarówka, brak płynu w spryskiwaczu czy poważny usterka, nigdy nie wiesz bo masz ten sam dzwięk na początku i się wkurzasz jaka niespodzianka cię dzisiaj spotka
-zmiana temp. skrzypi deska rozdzielcza
-wysiadły wyczieraczki powstały zimne luty na płycie głównej-500zł
-skrzypi siedzenie kierowcy
-wytary welur+ boli łokieć na długich trasach
-awaria alternatora-80.000-2000zł
-przepustnisa powietrza-95.000-przez co 4 razy auto przechodziło w tryb awaryjny- ta sama spiewka-skontaktuj się-serwis nieprawidłowa praca wtrysków/ale ja elektronik się nie dałem rest. komputer i jedzisz dalej francuska elktronika.-900zł
-pękła tylna szyba kombi-1400zł+siłownik 350zł
-zawieszenie kon. wachacza,tulejki stabilizatora-900zł