Samochód mam od roku przejechane 12 tyś/km więc cos już o nim mogę powiedzieć. Jeśli chodzi o elektronike, jedynym problemem do tej pory było to, że co jakiś czas zapalała się kontrolka abs-u, odłączonie akumulatora rozwiązało problem. Elektryka, brak awarii. Zawieszenie, zaraz po zakupie wymieniłem końcówki i drążki z przodu, a z tyłu tuleje z robocizną zakręciło się koło tysiąca, ale zastosowałem części, które idą na pierwszy montaż lub te z najwyższej półki. Od tamtej pory nie mam problemów. Silnik, brak awarii. Jeśli chodzi o komfort jazdy to jest co najwyżej dobrze z tyłu zastosowano belkę więc gdyby nie to, że fotele są wygodne to komfort byłby porównywalny jak w moim porprzednim samochodzie passacie B4. Jeśli chodzi o koszty utrzymania nie odczułem róznicy między laguną a passatem nie licząc kosztów paliwa ponieważ passat był w dieslu a laguna w benzynie. Co prawda benzyna więcej spali, ale jest duzo mniejsze ryzyko kosztownych napraw, no i zimą w tem minus 30 odpala bez problemów. Podsumowujac szczerze mogę polecić lagune z silnikiem benzynowym ja mam 1.8, ale gdybym teraz kupował wybrałbym wersję 2.0 T.
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 120KM 88kW