Ocena kierowcy - Renault Laguna II Kombi

adamS.adres - vivalavita@neostrada.pl, 19 lat temu
Silnik 1.6 i 16V 107KM 79kW
Rok produkcji 2001
Renault Laguna II Kombi 1.6 i 16V 107KM 79kW 2001-2005 - Oceń swoje auto
Słyszę czasami o kiepskich notowaniach tego autka ale ja nie mogę w TEJ chwili narzekać,przejechałem 10 000km,na wakacjach wrzuciłem wszystko do auta+jeden rowerek dziecięcy,komfortowa kanapa dla mnie i rodzinki sprawuje się dobrze.Ale jeśli kuzyn będzie sprzedawał Especa2002 to kupuję od niego bo tam wrzucę jeszcze deskę surf. i babcie do opieki nad dzeićmi.Niech tylko zejdzie z ceny.
myślałem iz do wesji grandtour 1,6 będzie za słaby ale spokojnie z całą rodziną wyprzedzałem na naszych drózkach kolumny tirów,nie czułem braku mocy ani kłopotów z prędkoscią,w górnych granicach obrotów głośniejszy ale dżwięk spoko.
chodzi w tej chwili bez zarzutu.
miękki bo francus,ale komfortowo i wręcz za wygodnie.Czasami jakiś stuk w tylnym zawieszeniu ale na razie nic nie robię.
z przodu ok,fajnie iz mozna fotel ustawić w kilku płaszczyznach.Z tyłu jak w akżdym wielkim aucie,niewiele widać czyli przydałyby się czujniki cofania.Może założę.
dobre,wszystko na swoim miejscu,niczego nie trzeba szukać.
w zimie ciepło,w lecie klima daje az za bardzo.
dla kierowcy ok,duże możliwości regulacji i fotela i kierownicy,dla dzieci z tyłu za duzo bo chcą łazić po samochodzie
dla mnie bardzo dobre ale jeżdziłem poprzednio hondą więc teraz mam wręcz ciszę.Przy 150-160 nie drażni.
jechałem na wakację ,zaladowany na full-rowerki,te sprawy-klimatyzacja i wyszło 7,4,bez klimy w zimie min. to 6,7 a jak jechałem solo po kraju (czasami 150-160) to 8,7.
nie kupiłem w salonie więc wg. mnie cena adekwatna do auta o długości 4,8m.Jeśli nic się nie zmieni to warta.
po zakupie (kupiłem prawie 3latka z przebiegiem 42 000 )wymieniłem kartę -kluczyk ale to chyba wina poprzedniego włąsciciela bo wyglądała jak po rajdzie safari-nowa po roku działa dobrze.Coś lekko stuka i to na razie wszystko.Wszyscy mówią ze padnie zawieszenie ,tak więc czekam??
brak usterek(odpukać,oby tak dalej)Nie straszcie.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 107KM 79kW [l/100km]

8,9