Ogólnie to duży i bardzo komfortowy samochód świtnie wyposażony (wersja privlege lub initiale) W porównaniu z wiekszością samochodów tej klasy wygrywa zdecydowanie. W moim przypadku nie potwierdiła się negatywna opinia na temat laguny i innych francuskich samochodów. Szczerze polecam zakup tego auta, ale radziłbym wcześniej dobrze go sprawdzić.
silnik rewelacja, idealny na długie podróże, osiągi lepsze od silników benzynowych, prędkość maksymalna jaką osiągnąłem to 230 km/h, przyspieszenia nie mierzyłem ale jak dla mnie wystarczające
6 biegowa, biegi wchodzą lekko i płynnie ale czasami w niektórych egzemplarzach bywają drobne awarie łożysk itp
bardzo komfortowe zawieszenie ale pozwalające na szybką i dynamiczną jazdę, jednak na naszych drogach jak w każdym samochodzie niezbyt trwałe
Czujniki parkowania
Wszystko na swoim miejscu
klimatronik dwustrefowy.
Bardzo duża ilość miejsca jak na tę klasę samochodu
W środku bardzo cicho nawet przy dużych prędkościach około 200 km/h
miasto około 9-10 litrów trasa od 5 litrów w górę, ceny napraw i przeglądów jak w każdym ASO - tragedia
Używane auto można kupić naprawdę w dobrej cenie, nowa z tym wyposażeniem i silnikiem który posiadałem około 140tyś zł
mój samochód sprowadziłem z NIemiec i był trochę zaniedbany, jednak czasami jakiś drobiazg trzeba naprawić, np wycieraczka tylna, wyświetlacz, lampki itp
nigdy mnie nie zawiodła
Renault Laguna II Hatchback 2.2 dCi 150KM 110kW 2002-2007