Ocena kierowcy - Renault Laguna II Hatchback

Silnik 1.9 dCi 120KM 88kW
Rok produkcji 2004
Renault Laguna II Hatchback 1.9 dCi 120KM 88kW 2001-2007 - Oceń swoje auto
Inne : Wyposażenie
Mam wrażenie że negatywne wypowiedzi odnośnie Laguny i innych mmodeli Renault pochodzą od użytkowników, którzy kupują samochody z drugiej (niepewnej) ręki i naprawiają je w pokątnych warsztatach (jest tu wypowiedź gościa badajże z Warszawy, który autobusem dowoził części do warsztatu-dziwne zwyczaje). Wracając do tematu to jest moja trzecia Renówka i nigdy nie miałem z nimi żadnych problemów. Serwisuję się tylko w ASO a przejeżdżam około 25-30 ty. km/rok. Odnośnie Laguny to bardzo dobry wygodny, ekonomiczny i bezpieczny samochód .Denerwujące są trochę trzeszczące plastiki na dziurawych drogach. Laguna bardzo dobrze sprawdza się na długich trasach, wtedy można w pełni wykorzystać bogate wyposażenie. Nie bardzo rozumiem jak ludzie mogą przekładać ponad komfort Laguny jazdę na twardej desce jak to ma miejsce w niemieckich samochodach i ich pochodnych. No cóż, fakirowi też odpowiada łóżko z gwożdziami. Pozdrawiam użytkowników
Elatyczny i oszczędny silnik.
Nie mam problemów .Bardzo przydatna 6-tka.
Wyborny. Szczególnie na naszych dziurawych drogach. Oszczędza kręgosłup i cały układ nośny człowieka.Mniej wydamy na rehabilitację.
Dobra.Szczególnie przydatne achromatyczne lusterko wsteczne. Oszczędzmy na okuliście.
Bardzo dobrze przystosowane wnętrze do potrzeb człowieka. W następcy II, Francuzi poszli o krok do przodu. Pewnie będe miał możliwość skorzystania z nowej wersji.
Bardzo przydatna zimą opcja szybkiego rozmrażania
Dla mnie i dla mojej rodziny wystarczająca.
Jak we francuzach bardzo dobre. Do tego jeżdżę teraz na letnich i zimowych Nokianach. Francuski samochód i finladzkie opony to dobry tandem.
Bardzo ekonomiczna. Średnia komputerowa 5,6l/100km. Tankuję tylko BP Disel Ultimate. W trasie markowe stacje i najlepszy Disel odpowiednik BP Ultimate
żeby nie zapeszyć

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 dCi 120KM 88kW [l/100km]