Za te pieniądze można kupić starego passata z cofniętym licznikiem o 300 tyś km, lub merca z 1994 roku z milionowym przebiegiem.
W porównaniu ze słynną BMk-ą bajka! Poprzednio jeździłem VW i też cieniuteńko w porównaniu z Laguną.
Mam skrzynię 6 i czasami ciężko wchodziła 3, po wymianie oleju już jest super.
Jak na nasze drogi to bajka, Niemieckie auta trochę za twarde jak na nasze "autostrady ;)"
No to jest wielki minus. Przez szerokie słupki tylne, bardzo ograniczona widoczność, ale są czujniki parkowania, więc powinno się przeżyć.
Nic dodać nic ująć!
Z tyłu trzy osoby to już tłum :)
Dla 2 idealnie z tyłu, a auto powinno być 4 osobowe - full komfort.
Ponownie porównam z niemcami - jest cichutko, po prostu cicho, nie słychać silnika (chociaż to diesel).
Bardzo fajne auto, jeśli się należycie o nie dba, ale tak jest z każdym autem - trzeba dbać, wymieniać wszystko na czas i zachować pewne reguły przy jeździe z turbo.
Jak narazie nic, kompletnie nic przy nim nie robię, poza oczywiście niezbędnymi wymianami oleju, płynów, filtrów itp. po prostu leje i jeżdżę.
W niemieckich autach, jakoś zawsze coś wymieniałem: amortyzatory, poduszki, końcówki wahaczy (bardzo często Lomforder), końcówki układu kierowniczego itp.
Jak narazie brak, ale słyszałem że lubią padać w tych silnikach turbiny!
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 dCi 110KM 81kW