Ocena kierowcy - Renault Laguna II Hatchback

Silnik 1.8 16V 120KM 88kW
Rok produkcji 2002
Okres użytkowania: 1 rok
Renault Laguna II Hatchback 1.8 16V 120KM 88kW 2001-2005 - Oceń swoje auto
Silnik pracuje idealnie,cicho, równo i co najwazniejsze bez awaryjnie.
Uważam że b.dobrze !! nierozumiem jak opisują że są kłopoty z wstecznym? niemam takich problemów!!
Przyznaje ! jest trochę miękki , ale to samochód osobowy(limuzyna) a nie terenówka , te "polskie drogi" przyczyniaja sie do złej opini o tym zawieszeniu, ale moja ma przejechane 152 tyś. po kraju i dopiero raz wymieniałem , także niejest tragicznie.
Jak to doskonałe , może troche do tyłu utrudnione, ale od czego są lusterka wsteczne?
Wszystko na swoim miejscu.
Ja mam wersje z CLIMATRONICIEM, to nienarzekam po prostu super pod każdym względem i latem i zimą!!!
moim zdaniem wystarczająco miejsca i z przodu i z tyłu.
Doskonałe wyciszenie, tylko słychać szum wiatru,przy predkości 150,160 troche słychać silnik ! ale to jest normalne ,przecież to nie 3 litrówka.
Mogło by być mniejsze , w mieście poniżej 10 L się nie zejdzie ale na trasie przy prędkości 120 do 140 to całkiem nieźle około 6,5 L/100km.
To jest rewelacja bo tak wyposażonego i bezpiecznego samochodu w tej cenie to niema.
Poza wspomnianym zawieszeniem i normalnymi wymianami eksploatacyjnymi (jedne wcześniej , inne dłużej wytrzymują ) to niemiałem żadnych problemów,oby tak dalej!!! a ma niemało przejechane km. i nigdy dotąd mnie mnie zawiódł.(Może laguna ma szczęście że trafiła namnie?) po prostu dbam o auto i tak samo mi się odpłaca!!!!
Uważam że samochodu bezawaryjnego i niezawodnego to jeszcze niewyprodukowali , a jeżdże samochodami różnych marek od ponad 30 lat.Pozdrawiam wszystkich zadowolonych z RENAULTA i nietylko.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 120KM 88kW [l/100km]

7,9