Ocena kierowcy - Renault Laguna II Hatchback

Cibin, 17 lat temu
Silnik 1.8 16V 120KM 88kW
Rok produkcji 2001
Renault Laguna II Hatchback 1.8 16V 120KM 88kW 2001-2005 - Oceń swoje auto
Abuy kupic ten samochód kierowałem nowoczesną sylwetką no i 5-cioma gwiazdkami w testach zderzeniowych oraz wyposarzeniem. Nie do zniesienia skrzypiąca destka rozdzielcza, nie miałem tak nawet w Skodzie s100
bardzo dobra elastycznośćj ak na taki motor, natomiast kultura pracy, hałas na gorszym poziomie niż np. Vectra z 91 roku.
Skrzynia biegów wybiera przeciętnie, nie wiadomo czy wbijesz 1-kę czy 3-kę, szybkie zużycie wodzików -drążek zmiany biegów lata jak Żyd po pustym sklepie. (już raz miałem wymieniane) W aucie tej klasy mimo, że ma 5 lat, jest to nie dopuszczealne.
Zachowanie na drodze dobre, zawieszenie trochę za głośne w porównaniu do kilku aut z tej klasy i za te same pieniadze, za bardzo się przenosza nierównosci na kierownice (koła oryginalne 205/55R16)
Dźwignia zmiany biegów wg. mnie powinna być nieco przesunieta do przodu-małowygodne wbijanie biegu 2 i 4.
Auto bardzo przestronne
Hałas podczas jazdy miejskiej ok., natomiast powyzej 110 zaczyna być już za głośno jak na auto tej klasy.(Porównanie z 406, mondeo,)
Przciętnie: miasto-jazda średnio dynamiczna 10 - 11 l/100, natomiast trasa V ok. 120km/h - 7 -7,5l/100
Rzadnych problemów z elektroniką, czy ośietleniem co często piszaużytkownicy.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 120KM 88kW [l/100km]

9,1