Ocena kierowcy - Renault Laguna II Hatchback

Ednet, 19 lat temu
Silnik 1.8 16V 120KM 88kW
Rok produkcji 2003
Renault Laguna II Hatchback 1.8 16V 120KM 88kW 2001-2005 - Oceń swoje auto
Mimo wszystko najwyższa ocena, może trochę na wyrost, ale po wcześniejszych kłopotach VW Passat 1,8 (nówka) odetchnąłem (może to tylko wina serwisu ?)
bardzo dobry, niezawodny (oby tak dalej). Moc ? No cóż - tylko 1800 cm3, więc w 123 KM w normie. Dla mnie wystarczy. Kto chce pod maską sugeruję 2,0T - jechałem na jeździe próbnej. Naprawdę robi wrażenie.
Na razie zero problemów. Wrzucanie biegów super.
Mógłby być lepszy. Na dziurach coś słychać: albo tłumik, albo zawieszenie. Na pocieszenie samego siebie dodam, że w innych markach jest to samo.
Lusterka boczne super. Widocznośc do przodu bardzo dobra. Widoczność do tyłu - może być. Kwestia przyzwyczajenia.
Nic dodać, nic ująć.
Moim zdaniem super. Dwustrefowa autoklimatyzacja bez zarzutu, ale można dodatkowo regulowac.
Jeżdzę głównie z żoną lub sam. Dla dwóch osób to bajka. Cztery osoby spoko. Bardzo wygodne fotele i podłokietnik z tyłu (zdanie mojej teściowej).
Wystarczające, chociaż od 150 km/h słychać silnik. Od 190 silnik wyje i naprawde go słychać. Przeciętnie jeżdżę do 130, więc jest super. Maksymalna osiągnięta prędkość: 210 km/h.
Mogłoby być lepiej, ale cóż ... miasto, klimatyzacja cały rok. Nie odstaje od innych. Jeżdzę wyłacznie na SHELL 96 Power; czasami 99V Power, ale szkoda kasy. Ceny przeglądów: nie narzekam, bo robię raz w roku.
Otrzymałem wysoki rabat (15 tys.zł) przy zakupie. Przeglądy co 30 tys. km (robię co 25 tys.km). Piekne auto. Wygoda, a nawet luksus za rozsądną cenę. Nie potrzeba dokupowac radia, klimatyzacji i Bóg wie jeszcze czego. Wszystko jest w cenie.
Ponad 2 lata, nie oszczędzam i na szczęscie NIC
Jw.