: Komfort,bezpieczeństwo, wygląd. Miałem zamówione inne auto ale po jeżdzie próbnej kupiłem Lagunę. Teraz oczywiście spowszedniała ale 06.2001 robiła wrażenie:)!
Dobre, bezpieczne, wygodne auto za przyzwoite pieniądze.
przydałoby się trochę więcej mocy ale ogólnie jest ok. 2oo tysięcy i jeżdzi praktycznie jak nowy(nie czuć róznicy).Fakt że zadbany. Przeglądy i wymiana oleju zawsze w terminie.
Do tej pory ok. nie sprawia kłopotów.
Powiem tak: jak na polskie drogi bardzo przyzwoicie. kilkakrotnie wymiana zużytych elementów ale nie częściej niz np. w Pssacie,Mondeo czy Avensis.Amortyzatory z przodu od początku te same:)-ostatnie badanie techniczne wykazało 70% skuteczności.
Nie kupiłem czujników cofania uznając je za zbytek(za 1,5 tys.).Mnie ich nie brakuje ale córce juz tek:)-jeżdzi od roku.
Jest ok.
Trochę za długo trzeba czekać na nawiew ciepłego powietrza po dłuższym postoju w zimie.
Latem odczuwalny dla pasazerów brak nawiewu na tylną kanapę- drobiazg ale bardzo przydatny!!Poza tym ok.200 tys. klima kręci non stop i nic się nie dzieje
Przód _bardzo dobrze. Z tyłu dla dwóch osób również b.dobrze ale środkowa kanapa to nieporozumienie!!! Uważam że powinna być w opcji wersja z trzema rownorzędnymi siedzeniami, jak np. w Sceniku.
Jest ok. Przy dużych prędkościach trochęgo słychać ale gdzi u nas można jechać więcej niz 140 ?
Spalanie bardzo pozytywne. Kiedyś sprawdzałem, teraz leję, odpalam i jadę. Ostatnio komuter pokazał 8,5 l a średnia prędkość ok.34km/h-jazda głównie w korkach.Na trasie około 7 litrów.Jadąc rozsądnie bez kłopotu schodzi poniżej 7.
u mnie wyszło ok ale podobno do najlepszych nie należy.Jak u wszystkich za drogi serwis!!!widocznie i tak im się opłaca i mają co robić? Wszyscy moi znajomi po gwarancji uciekają z ASO.
Ogólnie jest ok.Ale: często pali żarówki z przodu !
dwa razy wymiana czipa w \"tablicy zegarów\".
dwa razy wymiana/naprawa siłownika szyby.
1 raz- konieczność wezwania serwisu-bo nie chciał odpalić-nie poznawał karty. Okazało się, że długie przebywanie karty w pobliżu telefonu komórkowego spowodowało jej rozkodowanie!!!Uwaga!!! O tym nikt mi nie powiedział ani nie napisał w instrukcji!!!Myślę że wiele kłopotów z kartą o jakich czytałem wynika właśnie z tego. Moje kłopoty się skończyły kiedy nosiłem w/w w różnych miejscach.
W czasie tych ładnych paru lat, jeden raz nie mogłem ruszyć samochodem.A jeżdżę codziennie!
A zwiódł akumulator i z tego powodu musiałem opóźnić wyjazd na urlop o kilka godzin:).
Fakt że auto jest zdbane. Nie cierpię kiedy jest coś nie tak. Serwisowany pod fachowym okiem - nie w ASO- ale przez człowieka który robi to samo za normalne pieniądze!!!:)
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 120KM 88kW