Auto mam od nowosci czyi od 15lat. Ma przejechane 345000. Generalnie jestem z samochodu bardzo zadowolony. Zawsze wraca, latwo go naprawic jak sie cos popsuje. Silnik toleruje LPG. Najslabsza strona samochodu jest zawieszenie. Jest to wygodny samochod, w kombi pakowny i oszczedny na gazie jak na swoje gabaryty.
Mam instalacje gazowa 1 generacji. Demon mocy to to nie jest, tym bardziej na LPG. Jak byl napakowany (5 osob z bagazami) to pod dłuższą górkę na niemieckiej autostradzie mu przystawiało i trzeba było redukować :) Ale z drugiej strony tak w normalnych warunkach to mozna spokojnie jechac 160km/h i jest jeszcze w miare zwawy.
Zrobilem moja lala 345000 i jak jest zimna to 2 troche haczy. Mechanik mowi ze nie oplaca sie jej rozbierac i tylko dolewamy olej.
bardzo komfortowy jak to francuz. Kilka razy w roku robie regularnie tym samochodem trasy ponad 1000km i na prawde nie jest zle. Chociaz zawieszenie dosc szybko sie zuzywa i ciagle trzeba cos przy nim robic bo stuka i puka. No ale auto ma tez juz swoje przejechane.
bez zastrzezen
super
raz byla czyszcona nagrzewnica. W zimie dosc dlugo sie nagrzewa.
w normie
tu jest kiepsko. wyciszalem boki i jest tam gola blacha. na pewno ze wspolczesnymi samochodami nie ma co porownywac. powyzej 120 sluchanie radia nie ma sensu.
LPG: na trasie przy predkosciach 120km/h - 160km/h pali 9L-10L/100 gazu. Na krotkich trasach (7km) potrafi i 15litrow gazu wziasc.
Wiadomo ze auto nie jest nowe i czasami trzeba bedzie cos tam naprawic. Ale te mity o krolowej lawet sa mocno przesadzone - moja nigdy na lawecie nie jechala.
auto mam od nowosci czyli od 15 lat i przejechane 345000km. pompka paliwa 2 razy wymieniana. podswietlenie pod zegarami juz nie dziala. to auto wiele w sobie nie ma wiec nie ma co sie psuc :) Troche rdzewieje, progi juz byly robione teraz rdza wychodzi na nadkolach.
silnik wytrzymal 340 000km z czego 220 000 na lpg. I niech mi ktos powie ze francuskie sa kiepskie... Kupilem drugi i samochod jezdzi dalej (koszt z robicizna 1000zl). Najweksze koszta generuje zawieszenie bo ciagle cos stuka i puka.