Ocena kierowcy - Renault Laguna I Kombi

Silnik 1.8 90KM 66kW
Rok produkcji 1996
Renault Laguna I Kombi 1.8 90KM 66kW 1995-2000 - Oceń swoje auto
Silnik : Małe spalanie
Pomimo sporego przebiegu pracuje doskonale - jedyny mankament - 94 konie na tak duże auto - nie robi z tego zrywnego samochodu, ale za to niewiele pali - jak dla mnie to mocne 4+.
Nic dodać - nic ująć chodzi bardzo dobrze pomimo dużego przebiegu.
Bardzo komfortowy i nawet ( jak na polskie dziury ) dość żywotny, nie warto inwestować w tanie zamienniki, kupując lepszej firmy podzespoły zdecydowanie na długo ma się spokój.
Dość dobrze, zważywszy że to kombii, jedyny mankament to trochę zbyt szerokie słupki - zanim się przyzwyczaiłem troszeczkę przeszkadzały.
Wygodnie i komfortowo - jak w większości francuzów - dłuuugie trasy pokonuje się bez zmęczenia.
Mam wersję z elektroniczną klimą - bardzo dobrze działa - fajna funkcja rozmrażania przedniej szyby.
Wystarczająco dużo jak na tej klasy auto.
Silnik wyciszony bardzo dobrze, klima i dmuchawa pracują cicho, Nie mam zastrzeżeń.
Zaskoczyło mnie pozytywnie spalanie ( mam LPG III gen. ) miasto 9,7 - 10 litrów gazu na 100 km, trasa 7-8 litrów gazu na 100 km. Koszty filtrów, rozrządu, pasków, świec - nie są duże ( porównywalne jak w Oplu ), klocki są drogie - najtańsze za 70 zł znalazłem.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 90KM 66kW [l/100km]

8,5