Ocena kierowcy - Renault Laguna I Kombi

mariansq, 15 lat temu
Silnik 1.6 i 16V 110KM 81kW
Rok produkcji 2000
Renault Laguna I Kombi 1.6 i 16V 110KM 81kW 1997-2000 - Oceń swoje auto
Inne : Całe auto jest ok.
Auto godne polecenia
Silnik 1,6 16V Renault pracuje jak mróweczka - moze dla co niektórych jak na tak duze auto byłby za słaby. Ale dla przecienego uzytkownika rewelacja. Jak sie nadusi to tez pogoni :) Ogólnie -rewelacja!!!
Biegi wchodza płynnie. Mozna miec jedynie małe zastrzezenie do redukcji z 2 na 1 bieg podczas małej predkosci (troche ciężej) -ale ten typ chyba tak ma - poprzednia Laguna miała tak samo. Ogólnie bez zastrzezeń
Widocznosc bardzo dobra - duze szyby, latwo sie parkuje przy takich gabarytach.
Wszystkie przyciski na swoich miejscach (duze nie wymagajace skupienia), sterowanie radiem i komputerem z jojstików przy kierownicy wygodne i BEZPIECZNE!
Auto bardzo dobrze wentylowane-szyby odparowuja b. szybko. Po około 1 min zaczyna płynac ciepłe powietrze.
Auto jest bardzo przestronne i nie grozi nam w nim ze ktos bedzie nam kolanem lub barkiem przeszkadzał:)
W lagunie jest stosunkowo cicho- mozna swobodnie rozmawiac-acz kolwiek sa cichsze auta.
W miesie niestety 10-10,5l/100km silnik mam mały moment obrotowy jak na ta mase auta i trzeba dac gazu ciut wiecej by ruszac płynniej na skrzyzowaniach, a to juz ciagnie paliwo (na takie ruszania dla tej laguny optymalna pojemnosc silnika to 1.8 wtedy zuzycie spada do 8-9 l/100km w miescie miałem taka wersje to wiem-wiekszy moment obrotowy podczas ruszania) Natomiast w trasie rewelacja 6,2 l/100km z klimatyzacja
Za niewelka cene mozna miec wygodne, bardzo dobrze wyposazone auto.
wymiana łaczników stabilizatorów, drazków kierowniczych (piekne polskie drogi) i uszczelki w drzwiach (drobne pekniecie od słońca) Koszt elementów niewielki.
brak

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 110KM 81kW [l/100km]