Ocena kierowcy - Renault Laguna I Hatchback

krysiek m., 19 lat temu
Silnik 2.9 24V 190KM 140kW
Rok produkcji 1997
Renault Laguna I Hatchback 2.9 24V 190KM 140kW 1997-2000 - Oceń swoje auto
ogólnie auto bardzo udane , wygodne. awarie zanotowane przeze mnie wynikają z przebiegu i naturalnego procesu starzenia się samochodu i materiłaow w nim wykorzystanych
miałem niestety awarie skrzyni bieg ów. ni z tego ni z owego zaczęła wyć , wymieniłem na inna uzywana i dalej korzystam z tego auta , ale ta awaria spowodowała spadek sympatii dla kochanej lagusi
z wyjatkiem awarii termostatu no i często zapychającemu się filtrowi pyłków
zuzycie gazu max 10/100 gdy jazda tylko w mieście , 9/100 przy trybie mieszanym , jazda w lecie ,długa trasa głównie autostrady ale prędkości do 140 km/h spadło do 7,7 ltra na 100 - niewiarygodne ale pradziwe i potwierdziło sie kilkakrotnie. Naprawy raczej drogie ale mozna stosować tańsze zamienniki
raczej nigdy mnie nie zawiodła , drobiazgi jakie wkurzaja to awarie zamka w drzwiach , popielniczka z dziurka niewiadomego przeznaczenia , przepalające się żarówki na tablicy rozdzielczej, zapiekające się linki hamulca ręcznego
pęknięta sprężyna lewa przednia , awaria sprzęgłą i skrzyni biegów, wyrzuciłe katalizator i zamontowałewm strumienicę , emisja spalin nie uległa zancznemu wzrostowi ale za to odzyskałe moc utracona w wyniku zasilania gazem

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.9 24V 190KM 140kW [l/100km]

8,9