Ocena kierowcy - Renault Laguna I Hatchback

sebass@sebass.pl, 17 lat temu
Silnik 2.0 113KM 83kW
Rok produkcji 1994
Renault Laguna I Hatchback 2.0 113KM 83kW 1993-2000 - Oceń swoje auto
Nie kupujcie LAGUNY z najtanszych ogloszen. Warto dolozyc i kupic auto zadbane i niewyjezdzone. Latwo rozpoznac jak o auto ktos dbal, bo renie maja strasznie slabe jakosciowo wykonczenie. Wiec jesli tapicerka jest wyslizgana, brudna etc. radze odpuscic sobie takie auto. Tylko zadbany egzemplarz bedzie wdzieczny i bezawaryjny.
Nie jest to JAPONSKA RAKIETA ;) ale jest czym jechac. Nalezy rowniez pamietac, ze to automat :) Na autostradzie silnikowi wszystko jedno czy jedzie 120 czy 180 :] a i przyczepke ma nawet sile pociagnac :)
AUTOMAT!!! Nie pierwszy juz moj automat, ale za to pierwszy francuz i powiem tylko tyle: NIE USTEPUJE MERCEDESOWI
Zawieszenie wygodniejsze od passatow!!! Niestety juz nie tak jak w passatach przystosowane do jakosci polskich drog.
Mi tam nic nie przeszkadza
troche schowek pasazera za daleko... a moze mam za krotkie rece?
Grzeje, CHLODZI, jak ustawie w climatronicu tak jest w srodku. Jedyne co to moze troche za glosno dmuchawa chodzi, ale jest to do zniesienia.
Nikt wyzszy niz 175cm sie wsiada do LAGUNY, wiec nikt nie nazeka... Jak dla wyzszych ?? to juz niech sie oni wypowiedza, ale podejzewam ze tez nie beda nazekali.
Przy 180 na autostradzie slysze tylko wiatr. Silnika wogole. Szybciej nie jechalem bo sie boje :] Nie wiem jak u innych, ale moja laguna naprawde cichutka jest :] Troche radio za glosno slychac na zewnatrz.
SMOK, 13 - 14 litrow gazu przy rozsadnej jezdzie to zdecydowanie za duzo. Paliwozerny Mercedes 2.0 E + gaz na automacie zadowalal sie max 12litrami przy moim stylu jazdy.
Polecam. Samochod o takiej sylwetce, co jak co ale NIE AZ TAK AWARYJNY, jest naprawde wart uwagi.
Ponad 6 miesiecy, ponad 10000km i NIC, elektryka dziala, wogole to wszystko dziala... jestem w szoku :D No tylko: paliwa mi nie pokazuje, ale to juz od niemca tak przyjechal
hmm... jedzie :)

LPG - zużycie paliwa dla silnika 2.0 113KM 83kW [l/100km]