Ocena kierowcy - Renault Laguna I Hatchback

Camel, 18 lat temu
Silnik 2.0 113KM 83kW
Rok produkcji 1994
Renault Laguna I Hatchback 2.0 113KM 83kW 1993-2000 - Oceń swoje auto
Super bryka dla rodziny, wygodna, jeżdzi sie jak król karocą :) Wygodnie, szybko i dynamicznie jak ktoś lubi. Polecam wersje z klimą Poezja w letnie upały.
Dynamiczny silniczek, pracuje cichutko dopiero powyżej 4 tyś obr/min słychać hałas.
Biegi wchodzą bez oporów, pracuje cicho, nic nie wyje.
Bez jakichkolwiek zastrzeżeń. Auto dobrze trzyma się drogi Szybko reaguje na każdy ruch kierownicą, Jedzie jak pociąg po szynach :)
Duże szyby to i dobra widoczność tylko tył wysoki i szyba pod dużym kątem dają małe pole widzenia. ale są lusterka.
wszystko na swoim miejscu.
W zimie nie jeździłem to nie wiem ale w lecie klima robi swoje. :))
Sporo miejsca, ja nie nażekam i pasażerowie też, ale są i tacy co im będzie mało, jak ktoś myśli że w samochodzie wyciągnie nogi jak w domu na kanapie to niech kupi sobie lincolna, albo autobus :)) . miejsca jest tyle co ma być w samochodzie osobowym wszyscy podróżują wygodnie.
Cicho jak makiem zasiał słychać jak mucha drapie sie po d... :)) .
Pali jak na takie ciężkie autko nie za dużo, ceny części normalne (zamienniki) np: pasek rozrządu 55, napinacz 85, końcówka drążka kier. 35 . nie ma tragedii. Myśle że mit o francuzach został już dawno obalony.
Za 7 tysięcy to myśle że nie ma się co zastanawiać i szukać czegoś innego. Kolega za 10 tyś. kupił passata 2 lata młodszego ale to taczka, (twardy,) deska jak z epoki wczesnej kredy, siedzenia bez pokrowców wyglądają fatalnie, plastiki w środku skrzypią, no ale za znaczek sie płaci, a w Ladze, tyle lat i autko wygląda jak z fabryki by wyszło. Polecam wszystkim kupującym!!!!!!
Narazie jest wszystko ok. Pare drobiazgów do poprawy po poporzednim właścicielu.
j.w.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 113KM 83kW [l/100km]