Auto delikatne jak kobieta, jeżeli się dba o nie, jest niezawodne. Niestety należy liczyć się z z częstymi wydatkami, przynajmniej w moim przypadku, ale powiedzmy szczerze, mam hopla na punkcie aut i u mnie musi wszystko działać jak w zegarku.
Mało elastyczny przy wyprzedzaniu, wrażliwy na instalacje gazowe.
Biegi wchodzą ciężko, częste awarie gumki ograniczającej uderzanie lewarka o bandy, sama nie występuje.
Nie czuje komfortu o którym każdy wspomina myśląc o francuzie, vectra B jest bardziej miękka, do tego zawieszenie za delikatne na nasze drogi, zrobiłem 30tys (a przed zakupem zawieszenie było w idealnym stanie) wymieniłem: 2 końcówki, osłonę przegubu, amortyzatory tył, teraz mam do wymiany: tuleje wahaczy przód, łączniki stabilizatora przód, łożysko tył. Jednym słowem porażka
Dobra
Wszystko pod ręką prócz nie wygodnie umieszczonego włącznika świateł awaryjnych przy hamulcu ręcznym.
Bez żadnych problemów, bardzo szybko się nagrzewa. Klima ok.
Bardzo dużo miejsca w środku. Bardzo wygodna pozycja za kierownicą dzięki czemu auto prowadzi się lepiej.
nie narzekam, nawet przy długiej strasie nie męczą dźwięki wydobywające się z zewnątrz auta.
Niskie spalanie gazu, ceny części niskie.
Jeżeli ktoś chce mieć duże auto z naprawdę dobrym wyposażeniem za małe pieniądze to polecam.
Dmuchawa climatronica, płukanie wtrysków(kiepska jakość etyliny), kłopoty z gazem, stukająca tylna klapa, korozja nadkoli, pocenie się silnika pod odmą.
Nigdy mnie nie zawiodła.