: rocznik 99 nie posiada śladów korozji. Ciekawe czy to skutek używania samochodu przez 8 lat w niemczech czy udany egzemplarz.
Silnik nie jest potężny, ale przesiadając się z 78 KM na 110KM to czuć moc. Podstawa tego silnika to bezawaryjność i cicha praca. Spalanie 10 litrów gazu( w zimie 11) w Krakowie i ok 8,5 w trasie
Płynnie i lekko działająca skrzynia.
Zawieszenie miękkie i elastyczne, dobrze trzyma się drogi na zakrętach. Niestety polskie drogi dają zanać o sobie średnio co 30 tys k.
Do wymiany końcówki, drążki, tuleje wahacza. Koszt wymiany nie jest duży
Dla mnie nie ma problemu z widocznością. To chyba kwestia praktyki
Dużo miejsca nawet dla wysokich osób. Wielki bagażnik z dobrym załadunkiem
Szybko działające ogrzewanie to zasługa małej objętości płynu chłodzącego z małym obiegu. Klimatyzacja to też duży plus tego samochodu
Nic dodać nic ująć
Jak na samochód z 99 roku jest nieżle, ale porównując go np. do nowj Octawi to znacznie głośniej. Przy 140-150 spokojnie da się rozmawiać.
Dla mnie bajka. 110 KM swoje musi zjeść, ale 10litrów w Krakowie z niezłą dynamiką to jest jak dla mnie wystarczająco dobrze
Brak awarii typu TEN TYP TAK MA.
Uważam że jak się dba to się ma. Regularne wymiany płynów, klocków, świec i serwis instalacji LPG powodują bezawaryjność lub trafił mi się udany model
w ciągu 4 lat wymieniłem: pasek rozrządu z napinaczem i pompą wody, 2 kpl świec, filtry, lewe przednie zawieszenie (końcówka, drążek, tuleja, przegub, łożysko.
Dodatkowo oba tylne łożyska piasty.
Tłumiki nie wymieniane 4 lata.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 107KM 79kW