Ocena kierowcy - Renault Laguna I Hatchback

Rok produkcji 1999
Renault Laguna I Hatchback 1.6 i 16V 107KM 79kW 1997-2000 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Średnio, ja jestem zawiedziony :-( Drugi raz nie kupię Renautl
Silnik 1.6, 107 KM, auto swoje waży więc szału nie ma, do spokojnej jazdy w zupełności wystarczy tym bardziej jeżeli nie oczekuje się od niego sportowych osiągów. Jest cichy, pracuje równo. Mam sekwencję i jest ok oprócz takiego oto objawu. Jeżeli jadę i hamuję przed np światłami i po naciśnięciu hamulca wysprzęglam to obroty kucają prawie do zera na ułamek sekundy. Gdy najpierw wysprzęgle a potem wcisnę hamulec nie ma tego objawu. Silniczek krokowy wymieniłem, przepustnica jest ok więc nie wiem co jest :-( trochę to upierdliwe tym bardziej, że czasem potrafi zgasnąć :-( Na benzynie jest to samo tylko na mniejszą skalę.
Skrzynia ok, biegi wchodzą dobrze, nie miałem problemów. Jedyne co denerwuje to drgający lewarek przy dodawaniu gazu oraz nawet na postoju ale żyć się z tym da ;-)
Dobrze trzyma się drogi, jest wygodna i w miarę komfortowa. Na równej drodze jest cicho, na dziurach czyli u nas prawie wszędzie niestety słychać stuki, puki itp. Coś mi się tłucze z tyłu auta, coś piszczy spod podłokietnika ogólnie na dołach trochę słychać wszystkiego :-(
Jest ok, widać to co trzeba
Wszystko pod ręką. Mam bogata wersję, wszystko oprócz skóry więc jest wygodnie ;-) Ciekawe tylko jak długo to pochodzi :-/
Ok, klima chłodzi, do brze grzeje....
Mam 176 cm wzrostu, dla mnie salony ;-)
Do 100 km/h jest ok, potem już głośno, nie ma tragedii ale spodziewałem się, że będzie ciszej
Po mieście pali ok. 11,5 l gazu, na climatroniku. Po trasie przy 120-160 km/h spaliła mi 8,6 gazu, na climie i w 3 osoby, bagażnik cały załadowany więc uważam, że nawet ok. Silnik za słaby do tego auto. Jeżeli kupować to 1.8 lub 2.0 spali podobne wartości a jednak komfort jazdy większy.
Mam auto od ok. 3 miesięcy i oprócz wymiany rozrządu, oleju, filtrów wymieniłem już rozrusznik i wczoraj mi się rozsypała maglownica. Nowa 2000tys!!!!!!Wsadzam używaną :-( Generalnie druga raz nie kupiłbym francuza. Obejrzycie dokładnie przed zakupem sto razy i zastanówcie się 1000 razy, fajne auto ale z tego co widzę chyba nie będzie miesiąca, w którym czegoś nie będę robił :-(

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 107KM 79kW [l/100km]

9,5