Bardzo dobry samochód. Niczym szczególnym się nie wyróżnia ani nie posiada poważnych wad.
Niestety do ściganta to mu bardzo daleko. Startując z pod świateł ciężko dochodzi do 100km/h (10,4s do 100km/h). Na szczęście Koleos jest autem elastycznym i w trasie silnik jest wystarczający. Włączając samochód od razu człowiek wie że to diesel. Wibracje są mocno odczuwalne i hałas jest dość duży. Na szczęście po nagrzaniu silnik się uspokaja ale i tak tego z benzyną człowiek nie pomyli.
Brak jakich kolwiek problemów, skrzynia wchodzi bardzo łagodnie.
Samochód jest nastawiony na komfort więc szału w prowadzeniu to nie ma, ale do pokonywania długich tras jak ulał.
Bardzo dobra w razie problemów do pomocy przychodzą czujniki prakowania.
Można by zmienic ustawienie paru rzeczy ale równiesz wszystko w normie.
Tu jest chyba najgorzej! Samochód dośc długo się nagrzewa i jeśli samochód stoi całą noc na zewnątrz dośc ciężko szyby doporwadzic do przejrzystości. Z klimy jeszcze nie korzystałem.
Wszędzie jest wystarczająco dużo miejsca.
Wyciszenie jest jak na tą klasę doskonałe. Gdyby jeszcze byłaby benzynka to cisza całkowita. Szum wiatru słychac dopiero przy 140 km/h.
Tą rubrykę uzupełnię po 20 tys km.
Cena 125 tys zł hmmmm... nie jest to niska cena ale chyba najniższa z suvów tej klasy.(przynajmniej tak mi się wydaję nie sprawdzałem innych ofert)
Za krótki dystans.
Za krótki dystans.