Ogólnie miło wspominam jazdę Kangurkiem,gdyby nie ceny części i brak zamienników to tylko wymiana oleju, klocków, opon+paliwo i jazda
Jeździłem nim 2005-2008. Raz mnie tylko zawiódł na mrozie - wina poprzedniego właściciela, który założył świece żarowe 10 mm krótsze(nie wiem czemu to miało służyć?)Poza tym prosty diesel ,palił każde paliwo - oczywiście oprócz opału!!Silnik dobry do miasta, na trasie już tylko spokojnie lewym pasem razem z tirami
Biegi wchodzą gładko , bez problemowo
Tylko 3 dlatego,że + za wysokie zawieszenie, zero stresu na polnych drogach, leśnych, w mieście krawężniki nie istnieją a minus i to wielki za tylne zawieszenie (belki)a szczególnie ich cena, nie wiem jak dzisiaj. No Renault zabezpieczył się dobrze!!brak zamienników regenerowanych nie polecam. Drugi minus - przy przebiegu 40 tysięcy km 2x ustawienie zbieżności
Chyba wszystko jasne
Wnętrze dobrze zaplanowane, fotele nie za miękkie, brak klimy wyczuwasz w lecie - takie akwarium!plastiki na pierwszy rzut oka tandeta ale nic nie skrzypi, we wnętrzu dała znać o sobie tylko krata
Zimą szybko się dogrzewał, latem dało się wyczuć brak klimy
Miejsca naprawdę jest dużo, najlepiej się wsiadało do auta pomimo tylko 1 drzwi bocznych przesuwnych. Na wakacje właściwie spakowałem pół domu
Wiadomo diesel głośny w wysokich obrotach + szum opływanego powietrza
Średnio palił 6,5 litra na trasie 5,8 ale nikt nim nie jeździł 90km/h zawsze dostawał z buta
drobiazgi - głośny centralny, zablokowany pas bezpieczeństwa
daczego ocena 4 bo :
1.zawieszenie tylne - trochę mu pomogłem dużym ładunkiem, ale cena części mnie przerażała
2.świece żarowe- ale to już wina poprzedniego właściciela
3.ustawianie zbieżności