Ocena kierowcy - Renault Kangoo I Minivan

tjekosan@wp.pl, 19 lat temu
Silnik 1.4 i 75KM 55kW
Rok produkcji 1998
Renault Kangoo I Minivan 1.4 i 75KM 55kW 1997-2003 - Oceń swoje auto
Nie jest to rajdówka , na trasie mógłby być mocniejszy ale po mieście ok , ogólnie troche głośny.
Wszystkie biegi wchodzą poprawnie ale mogły by troche lżej , jest cicha.
Jeśli jest wspomaganie to ok ale na naszycz drogach trzeba uwarzać bo lecą końcówki drążków , sworznie i przeguby,założyłem 14 koła i go troche podniosłem .
Leprza jest tylko w kabriolecie leprza jest klapa z tyłu bo pzy drzwiach przeszkadza belka dzieląca.
Auto typowo po mieście dla małej firmy da się też jezdzic w terenie ale bez przesady, po złożeniu tylnej kanapy ful miejsca , wchodzi do środka 5 osób ale w trasie z tyłu jest nie wygodnie.
Z przodu lato z tyłu zima.
Auto raczej dla wysokich, miejsca dla wszystkich pod dostatkiem i wejdzie jeszcze jakaś zwierzyna.
Raczej cicho ale powyrzej 100 zaczyna sie robić głośno od silnika i wiatru.
Jak na tą p[ojemność to mogło by być lepiej 8 benzyna 10 gaz średnio,przeglądy i naprawy w brew opiniom o Francuzach nie są kosztowne pod warunkiem że nie w servisie ale w dobrym sprawdzonym warsztacie ; sprzęgło 700 klocki 150 tarcze 200 świece 80 przewody 150 to średnie ceny razem z robotą.
Jeszcze go nie musiałem holować w środku mało przytulnie i troche szaro ale akustyka jak najbardziej
Po 7 latach tylko sprzęgło i akumulator w zeszłym roku.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 75KM 55kW [l/100km]

8,1