: niezawodność , wobec panującej w pewnych kręgach złej opinii o renówkach
Bardzo funkcjonalny pojazd , którym przewoziłem już wiele rzeczy , z którymi użytkownik zwykłej osobówki by już sobie nie poradił (meble kuchenne , lodówka , sofa 3-osobowa itp.) Świetny na wyjazdy rodzinne . Słaba dynamika , ale ponieważ rekompensowana jest oszczędnością paliwa , to pozostawiam to bez wpływu na ocenę . Szczególnie ,gdy,tak jak w moim wypadku , funkcjonalność i niezawodność przedkłada się nad "wyczyn" ;-) . Dodam jeszcze , że samochód jest wyposażony minimalistycznie (zero elektryki , wspomagania itd.)
Absolutnie niezawodny , nigdy nie wymagał dolewek oleju pomiędzy wymianami , dlatego winien mu jestem za to maxa . Ale nie oszukujmy się , mała moc pociąga za sobą pewne ograniczenia . Nie polecam nadpobudliwym i o nadmiernych ambicjach sportowych .
Bez zastrzeżeń , ale i bez rewelacji godnych podkreślenia .
W normie .
Doskonała .
Nie za bardzo wiem , co tu oceniać , ale chyba wszystko jest na swoim miejscu . Bardzo wygodne wsiadanie i wysiadanie .
Zimą jak sobie kierowca puści ogrzewanie na nogi , to nie ma na co narzekać , ale ci z tyłu... . Razu pewnego , jak było jakieś -30 C (bodajże luty 2006) , to z bocznych szyb lód nie odpuścił nawet po przejechaniu 200km z ogrzewaniem na ful . Ale to była sytuacja ekstremalna .
Tej nie brakuje .
Najbardziej hałasują opony i wiatr , silnik cichy .
Tu nie pożałuję wysokiej oceny . Odnośnie przeglądów , to początkowo korzystałem z serwisu autoryzowanego , ale zaniechałem na rzecz sieci typu Shell czy Midas (wymiana oleju + oblukanie , czy z grubsza jest ok). Ubezpieczenie 307 zł. /rok (Bez AC - zakładam , że Kangura nie skradną , a mnie to dodatkowo mobilizuje do bezwypadkowej jazdy . Założenia te już od kilku lat się sprawdzają , a ja już sporo na tym oszczędziłem) .
Ja zapłaciłem przed laty 41 tyś . zł. i dostałem za to tyle , ile chciałem i to co chciałem . Ale mam świadomość , że wielu może ten samochód rozczarować , co pozostaje bez wpływu na moją ocenę . Nie urywam , że zaczynam myśleć o zmianie samochodu , ale spokojnie , bez pośpiechu . Można się rozglądać za czmś interesującym, a używać tego , co sprawdzone .
Od czasu do czasu coś trzeba przy nim zrobić , ale w moim odczuciu nic w nadmiarze . Nie daję maksa , bo napewno są lepsi .
Tu spokojnie mogę dać najwyższą ocenę , bo nigdy nie było sytuacji , aby auto mnie zawiodło .