: Silnik i przestrzeń i przyjazność tego auta dla kierującego.
Układ elektryczny
: czujnik w drziwach czasem nie łączy i czujnik zamknięcia tylnej klapy.
Układ elektryczny
: Skomentuj tę usterkę...
Jak na auto rodzinne to bardzo dobre zarówno dla mnie jak i dla żony nie mówiąc o dziecku. Z przodu dużo miejsca jasna tapicerka dzięki szklanemu dachowi jasno. duży komfort podróżowania. Silnik bardzo elastyczny,elektronika szybko rozleniwia jak automatyczny hamulec, tempomat czy system wolne ręce. Po przesiadce z Passata kombi, czuję różnicę na duży plus, są drobne usterki ale przy zakupie używanego auta liczyłem się z tym.
Jak dla mnie dynamiczny silnik w zupełności wystarcza jak na ta masę i wielkość, przy stylu jazdy jaki preferuję, czyli spokojną jazdę.
trochę słaba dwójka parę razy zgasł trzeba pamiętać o większym dodaniu gazu, 3 a zwłaszcza 4 bardzo elastyczna mam 6 biegów tak więc trochę należy się przyzwyczaić do wiosłowania lewarkiem, biegi zmienia się płynnie tak więc jest ok.
dobry tylko przy większych prędkościach należy przy skręcaniu wspomaganie nie naturalnie lekko porusza kierownicą uczucie jest jakby się nie miało pełnej kontroli nad pojazdem choć wszystko ok, gdyby wspomaganie przy większych prętościach( w terenie nie zabudowanym w granicach 80-120 trochę mniej wspomagało było by bardzo dobrze) Na nasze drogi lepsze są 16 calowe koła mniej trzęsie, choć na 17 wygląda o wiele lepiej.
bardzo dobra do przodu i na boki do tyłu gorzej ale wiadomo przy takiej kubaturze to normalne, mam czujniki cofania więc jest ok. denerwuje słaba widoczność w boczne lusterko podczas jazdy w deszczowej pogodzie z uwagi na to że z lusterka brud leci bezpośrednio na trójkątną małą szybę w dziwach bocznych przez co utrudnia widoczność na owe nieszczęsne lusterko. Niby drobnostka ale jednak nie powinno jej być w rodzinnym aucie.
Wszystko tam gdzie trzeba. kwestia przyzwyczajenia, minus za sterowanie nawiewem na nogi czy na szybę mało intuicyjny podobnie z wyłączeniem automatycznej klimatyzacji powinno być jednym przyciskiem a tak trochę należy pokombinować. Jednak można się przyzwyczaić.
O ile jeszcze z przodu jest ok, to z tyłu słabiutko trudno nagrzać a skoro tył jest dla dzieci to w tym aucie to nie powinno się przytrafić. Dlatego oceniam to jako dużą wadę.
Z tyłu jeżeli masz 1,88 wzrostu i szklany dach to za nisko :( zahaczysz czupryną o podsufitkę, jeżeli dla dzieci to ok, do tyłu dwie dorosłe osoby + dziecko jest ok, 3 dorosłe to już ciasno, w końcu to auto rodzinne więc może nie należy się czepiać. Z przodu miejsca dużo pełen komfort :)
Bardzo dobre do 120 na godzinę potem to słychać szumy wiatru zwłaszcza jeżeli ma się panoramiczny dach który słabo wycisza.
Zależy od stylu jazdy, jak się jeździ spokojnie to jest ok.
Jeżeli kupuje się 4 letni jak w moim przypadku to super. Jeżeli nowy to jednak nie polecam z uwagi na drobne lecz denerwujące usterki które w aucie za ponad 96 tys nie powinny się wydarzyć w ciągu co najmniej 8 lat od zakupu.
Nie kupiłem auta z salonu nie jest nowe, więc coś może zawsze wyskoczyć i wyskakuje.głównie np czasem nie zamyka się tylna klapa bagażnika i czujniki w drzwiach nie zawsze działają poza tym wymiana żarówek Xeony to porażka trzeba ściągać przedni zderzak chyba że ktoś ma dłonie z gumy;)W ziemie przy mrozie trzeszczy szklany dach co denerwuje.
Jak na razie brak i oby tak dalej.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 dCi 130KM 96kW