Jak każdy wie Grand Scenic to przedużona wersja zwykłego Scenica,a co za tym idzie cięższa.Więc silnik 1.6 o mocy 115 koni mechanicznych firma Renault powinna dedykować mniejszym produktom np.Clio.Tutaj ten silnik po prostu się nie nadaje.Zboleję jazdę pomieście w pojedynkę lub z jednym pasażerem,ale chyba nie po to kupujemy powiększoną wersję już i tak dużego Scenica ,żeby nim jeździć na zakupy?
Biegi wskakują bardzo precyzyjnie,tutaj w porównaniu do silnika nie mam żadnych zastrzeżeń.
Ciężko coś powiedzieć,zawieszenie według mnie jest zestrojone zbyt mięko,co powoduje nie miłe bujanie przy pokonywaniu poprzecznych garbów.Ale tak to chyba już jest z autkami produkcji Francuskiej
Świtnie przeszklone,a co za tym idzie świetna widoczność.
Trzeba się przyzwyczaić:)Moje pierwsze skojarzenie po zajęciu miejsca za kierownicą i wciśnięciu przycisku uruchamiającego silnik,był STAR TREK:)
Tuta mogę zagwarantować jedno,Każdy kto kupi ten samochód nie będzie narzekał na brak miejsca.
Auto żeby z tym silnikiem jakoś sie toczyło musi być trzymane na dość wysokich obrotach,no i tu niestety cała ta moc,niestety tylko w postaci nie przyjemnego warkotu jest dobrze słyszalna w środku.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 16V 115KM 85kW