Lista ocen Renault Grand Scenic I (169)

4,5
~Pat
Grand Scenic 1.9 dCi 130KM 96kW
Dla rodziny z 3 dzieci - to wymarzone auto. Każdy wypad na wakacje jest przyjemnością, wszystko się w nim mieści, a w trasie idzie jak burza. Można też przewieźć 7 osób (zależy od wersji) Bardzo fajne sterowanie radia przy kierownicy , WIELKI przesuwany schowek pomiędzy fotelami z przodu,
4,7
~Konrad
Grand Scenic 1.6 i 16V 115KM 85kW
w granicach swoich możliwości i paramterów oraz kontekstu gabarytów auta ten silnik jest naprawdę dobry. Mechanicznie jestem mega zadowolony, żadnych problemów mechanicznych, wycieków, etc. (Silnik)
4,7
~tg588
Grand Scenic 1.9 dCi 130KM 96kW
Dobre auto rodzinne (szczególnie w wersji 7 miejscowej). Moje drugie renault i trzecie też pewnie będzie tej firmy. Na pewno nie są to samochody bardziej zawodne niż inne. Wygoda i dobry standard za cenę niższą niż u konkurencji.
3,2
~KHOY
Grand Scenic 1.6 i 16V 115KM 85kW
Jak każdy wie Grand Scenic to przedużona wersja zwykłego Scenica,a co za tym idzie cięższa.Więc silnik 1.6 o mocy 115 koni mechanicznych firma Renault powinna dedykować mniejszym produktom np.Clio.Tutaj ten silnik po prostu się nie nadaje.Zboleję jazdę pomieście w pojedynkę lub z jednym pasażerem,ale chyba nie po to kupujemy powiększoną wersję już i tak dużego Scenica ,żeby nim jeździć na zakupy? (Silnik)
2,1
~Martin Z.
Grand Scenic 1.9 dCi 130KM 96kW
Pojazd praktycznie jednorazowy.Motoryzacyjny bubel.Auto do jazdy tylko w koło domu.
4,6
~mój dziewiąty samochód
Grand Scenic 1.9 dCi 130KM 96kW
w porównaniu z Zafirą to limuzyna. Uważam, że dla osób nie preferujących sportowej jazdy zawieszenie jest i komfortowe i bezpiecznie pozwala pokonywać zakręty przy stosunkowo wysokich prędkościach (Układ jezdny)
4,8
~bizonus@interia.pl
Grand Scenic 1.9 dCi 120KM 88kW
Jest to mój pierwszy Renault. Biorąc pod uwagę wcześniej zasłyszane opinie o tej marce (nienajlepsze), jak na razie jestem bardzo mile zaskoczony. Bardzo odpowiada mi jego uniwersalność i wielofunkcyjność.
2,9
~Skoroszyt
Grand Scenic 1.9 dCi 120KM 88kW
Biorąc pod uwagę, ze trzeba w niego wpakowac duzo kasy bez gwarancji pozytywnej naprawy, cena nie jest w cale taka atrakcyjna! (Stosunek jakość/cena)
4,2
~Łukasz
Grand Scenic 1.6 i 16V 115KM 85kW
Samochód dla osób lubiących sobie ,, pogrzebać" przy aucie. Co prawda podczas zakupu miał swoje lata i przebieg, ale lubi zaskakiwać elektronicznymi niespodziankami. Na szczęście poza elektronicznym licznikiem wszystko udało się naprawić w garażu za niewielkie pieniądze. Poza wyświetlaczem umarło: silnik wycieraczek, włącznik wstecznego, blokada kierownicy,alternator, zjarał się włącznik ustawiania lusterek, zaśniedziałe kabel od ręcznego w...
~Dobre Auto
Grand Scenic 1.6 i 16V 115KM 85kW
Dobre auto. Po przejechaniu 16 tysięcy jedna drobna usterka - reszta bez zarzutu.