Ocena kierowcy - Renault Fluence Sedan

Rok produkcji 2012
Renault Fluence Sedan 1.6 16V 110KM 81kW od 2009 - Oceń swoje auto
Inne : Sprężarka klimatyzacji
Inne : Układ chłodzenia
Fluence to auto dla osób które cenią komfort, nie mają sportowych aspiracji ale co warto podkreślić nie dostają białej gorączki na skutek odwiedzin warsztatu z powodu mniejszych usterek od czasu do czasu.
Wystarczający. Spojnie można lecieć 140-150 bez poczucia że zaraz wybuchnie. Znacznie osłabia radość z silnika przeciętna skrzynia biegów która jakby do niego nie pasowała.
Skrzynia biegów to jak dla mnie absolutnie najsłabszy element całości. Źle przenosi siłę na koła, ma turbodziury a po czasie (4 lata) utrudnia kierowcy płynną zmianę biegów pomimo starań. Biegi wchodzą ale drętwo w porównianiu z niemcami czy japończykami. Gdyby nie skrzynia nie miałbym do czego się w samochodzie przyczepić.
Super zaskoczenie - układ jezdny oraz zawieszenie bez zarzutu. Miło miękko i nie męczy nawet na trasach po 1000km.
Mogłoby być ciszej ale przyznaję że nia mam tu akurat porządnego porównania.
Nie oszukujmy się swoją cenę auto oferują najwięcej z konkurentów. Rozważałem hondę civic czy skodę rapid ale za to samo trzebabyło tam zapłacić 10-15 tys więcej.
No to zaczyna się francuska renoma. Przed upływem 2 lat padła sprężarka klimatyzacji - wymieniona na nową na gwarancji. Przed upływem 4 wymieniono cały układ chłodzenia - też na gwarancji bo przy zakupie przedłużyłem do 4 lat za około 700pln - jak widać warto było.
Brak.
Dziennik kosztów dla Renault Fluence Sedan 1.6 16V 110KM 81kW