Ocena kierowcy - Renault Fluence Sedan Facelifting

Gregor, 9 lat temu
Silnik 1.6 16V 110KM 81kW
Rok produkcji 2014
Okres użytkowania: 1 rok
Renault Fluence Sedan Facelifting 1.6 16V 110KM 81kW 2013-2015 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : bardzo komfortowe i wygodne
Karoseria : trzeszczaca obudowa drzwi
trafiła mi się super okazja w przecenie rocznika demówka 16tys taniej niż standardowo, wersja Limited ma prawie wszystko więc ocena zwiazana jest z wysoką wersją.
1.6 110km - ani mocy, ani brzmienia, przy delikatnej jezdzie w miescie pali 8l wiec nie jest zle, glosny na pewno, zaletą jest prostota, na tym mi zalezalo, wolalem zrezygnowac z turbin i innego syfu ktory sie psuje
tutaj - tragedia, nówka auto a skrzynia stuka jak w ursusie 1970 rok, jak w typowym francuzie bieg wrzucasz 2 ruchami a nie jednym (szczegolnie 5 bieg), strasznie brakuje 6tki, na autostradzie powyzej 120km/h bardzo glosno i pali duzo, skrzynia jest najgorsza czescia tego auta. jak nie lubie niemcow- to tutaj francuzi powinni isc do nich na lekcje ze skrzyni biegow
nastrojony komfortowo, pasuje do charakteru rodzinnego auta, opony 60mm wiec tez ida w komfort, mi bardzo pasuje, na naszych dziurawych drogach jedzie przyjemnie, na pewno nie dla fanow sportowej jazdy
elegancja francja, bajerow sporo, podlokietniki, wygodne zawieszenie, mnostwo miejsca, najwiekszy atut auta
gdyby nie idiotyczne zawiasy wchodzace do bagaznika ktore mocno ograniczaja jego pakownosc- super
wszystko ok
czuc te 6cm wiekszy rozstaw osi niz w Megane, bardzo wygodnie i z tylu i z przodu, bajka
lipa, brak plastikowej oslony silnika ktora byla w starszych Megankach jest slyszalna, silnik przy wyzszych predkosciach wyje
celowo bralem prosta benzyne zamiast przebajerowanych diesli, wiec pali wiecej ale jest prosty i nie powinien sie psuc
biorąc pod uwage co dostalem w wersji limited to bomba, przebila nawet moja wczesniejsza Meganke sciagnietą z Holandii a ona miala prawie wszystko, tutaj jeszcze mam bluetooth w radiu, zestaw glosnomowiacy, karte hands free (rewelacja)
zawsze lubilem Renault i uwazam usterkowosc francuzów za bzdurny mit, ten to potwierdza, mam 13tys przejechane i tylko 1 drobiazg, jakis element sie poluzowal i wibruje przy przyspieszaniu, poza tym nic
brak, 13tys przejechane i nic.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 110KM 81kW [l/100km]

7,8