: Przestronność, miękkość i lekkość jazdy. Jak tylko jechał ;)
: Zawarcie silnika 4 razy
: Wymiana turbiny 3 lub 4 razy
: Mnóstwo mniejszych awarii
Samochód bardzo wygodny, pokonywałem nim trasy ponad 1000 km na jeden raz i nawet tyłek nie zabolał. Pojemny itp ale tego nie trzeba tłumaczyć. Jednak nigdy nie miałem tak awaryjnego samochodu. W ciągu trzech lat urzytkowania koszt serwisu przekroczył 40 000 pln, nie liczę lawet i wynajmu samochodów zastępczych. Dwa razy robiłem remont silnika, raz wymieniłem silnik, czwarty raz tego nie zrobię. Samochód turbina wymieniona cztery razy itp. W tym okresie przejechałem jakieś 130 tys km, był na bieżąco serwisowany na wszelki wypadek a i tak ciągle był KRÓLOWA LAWET. Moja rada z daleka od wszelkich francuskich samochodów. Są wygodne, miękkie, mało palą lecz Z DALEKA OD NICH JEŻELI CHCECIE ŻEBY COŚ W PORTFELU ZOSTAŁO. Piszę ku przestrodze!
W ciągu trzech lat urzytkowania zrobiłem dwa remonty i jeden raz wymieniłem cały a i tak zatarł się po raz czwarty. Kilka razy wymieniłem turbina. z daleka od francuskich samochodów
Nie zawiodła, wymieniany na bieżąco płyn. Sześć biegów bardzo pomaga w długiej jeździe
Duży samochód, czuć podmuchy wiatru w trakcie szybszej jazdy. Układ kierowniczy bez zarzutu.
Bardzo dobra widoczność. Bardzo wygodny samochód na długie trasy lecz cóż z tego jak co chwila stoi u mechanika.
Spalanie niskie. Nawet w granicach 6,5 na setkę przy ekońomicznej jeździe 80 - 100 km /H
Coś gawędziło z klimatyzacją nawet po nabyciu. Filtr wewnętrzny bez sensu umiejscowiony bezpośrednio nad silńikiem, otwarty przez co wymieniany co ok 2 miesiące
Bez zarzutów
Słychać prace silńika i szumu. Nie przeszkadza to w jeździe.
Spalanie niskie. Serwis? Chyba utrzymanie Land Rovera jest tańsze. Ponad 40000 pln w trzy lata w serwis. Nieporozumienie.
Przeciętnie
W pizdu, nie sposób tego policzyć. Przepraszam za wulgaryzm ale inaczej się nie da tego opisać :)
Silnik cztery razy zatarty w trzy lata pomimo chuchania i dmuchanie na samochód, regularny serwis i naprawa wszystkiego na bieżąco. Ponadto wymieniona turbina 3 lub 4 razy, zawieszenie przód, alternator, jakaś kość od abs i esp, nawet zbiornik na płyn od chłodnicy pękł, akumulator. Z ciekawostek sama od siebie pęklła tylna szyba to było coś. Reszty litani nie piszę. Z daleka od tego samochodu.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 dCi 120KM 88kW