Skąd inąd bardzo fajne intuicyjne do jazdy auto z kompletnie odwalonym montażem a szkoda bo gdyby było solidnie złożone to miałoby mistrostwo świata vanów a tak następne napewno nie będzie Renault
PS
wystrzegajcie się serwisów Kiljańczyka w Warszawie- dramat niedouczenia i nieprzestrzegania jakichkolwiek ustaleń.
Mam 2,0 turbo benzyna.Ten sam silnik miałem w volvo 40 i był super. W espace oczywiście francuzi zakombinowali i zmianili sprężarkę na słabszą i bardzuej zawodną (od Mitsubishi) Efektem jest niestety słabe oddawanie mocy pomimo podniesienia jej do 187KM
Ale silnik i tak nie jest najgorzy w tym aucie
całkiem dobrze
to jest 6-biegowiec ale zmiana jest przyjemna i nie męczy
Niestety to nie ford galaxy. typowe renault czyli miękkie i kładące się na boki
spory komfort ale sląba trakcja
tu jest pięknie. czujesz się jak ja jachcie
mimo raczej zakombinowanego samochodu tu wszystko jest pod ręką. Genialna ilośc i funkcjonalność schowków
Raczej ok ale przy tej ilości szyb latem długo się czeka na schłodzenie a i zimą silnik raczej nagrzewa się wolno więc czeba poczekać na zauważalne nagrzanie kabiny tak ok 7-10 min jazdy
Przód rewelacja tył trochę za nisko się siedzi i prze to nie do końca wygodnie
Jak na ten "kąt natarcia " przedniej szyby to super cicho
ale i tu nagana poniżej plastiki tak skrzypią że one głównie przeszkadzają
To auto służbowe więc wolałbym aby miało osiągi a nie było oszczędne
Na średnio ten silnik pali 12,5 w jeździe 50/50 miasto/poza
Technika jazdy nie wyścigowa ale też nie do końca oszczędna.
Moja żona (mistrz lekkiej nogi) schodzi do 11. Poniżej tego to trzeba jechać konstans 90km/h
160 tys zł za moją wersję (privilage) OK gdyby był mnie zawodny
Tak to niezbyt warto.
Za tą cenę jest Voyager który pomimo że amerykanin jest znacznie lepiej poskładany
Po prostu auto kompletnie nie poskładane!!! Plastiki po 10tys km zaczęly skrzypieć jak w 20letnim maluchu
Do tego dokłada się kompletnie bezradny serwis (Kiljańczyk) który radzi !! słuchać głośno muzyki
Ciągła wymiana klocków (co 15-20tys i tarcz co 30 tys
Małe wyatarczają
Gdyby wystąpiły duże to bym ją sprzedał natychmiast
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 16V Turbo 170KM 125kW