: Ciągnie jak dziki , paliwo tez:) druga sprawa to wypozażenie . wg mnie kompletne . Galaxy w wersji Trend ( często spotykana) to golas.
Generalnie super auto. Poza drobiazgami typu małe lusterka nie widzę specjalnie wad . Auto wygląda w miarę nowocześnie , nie jest przesadnie drogie w zakupie , bardzo dobrze wyposażone , ogrom miejsca. Silnik rewelacja. A spalanie ? Jak ktoś kupuje kozę to musi mieć też na łańcuch :) Galaxy i Sharan spalą mniej , ale za tą samą kasę Espace będzie młodsze , lepiej wyposażone i mniej zjeżdzone ( jak dobrze kupicie:))
Silnik rewelacja. Polecam 2.0 175 koni. Auto dynamiczne , szybkie (pow. 200). Silnika nie słychać , dobra elastyczność tylko to spalanie :)
Jak dla mnie biegi wchodzą troszkę za cięzko , zwłaszcza 1 i 2.
Auto komfortowe , na autostradzie spisuje się bardzo dobrze , tak po francusku miękki ale bez przesady.
Rewelacja do przodu i na boki , do tyłu widać niewiele . Lusterka to pomyłka , zdecydowanie za małe.
Zanim go kupiłem zastanawiałem się czy się przyzwyczaję do tego \"troszkę innego\" kokpitu. Po kilku kilometrach okazało sie że wszystko jest w zasięgu ręki i nie ma problemu.
Jak gorąco to chłodzi
Zastanawialem się też nad Galaxy - lepsze zawieszenie , bardziej sprężyste- ale jak zacząłem jeździć fotelami w środku , przestawiać , wyjmować to stwierdziłem że Espace to jest to . Mam wersję Grand , w rodzienie 2 dorosłych i 3 małych dzieci , wozek , rowerek , namiot , maty ......... nie ma problemu do bagażnika wejdzie wszystko.
Jest nieżle , ale przy większych prędkościach mocno słychać szum powietrza opływającego samochód . Pamiętajmy że to jednak \"pudełkowaty\" van. Generalnie nie ma tragedii.
Tu jest trochę gorzej. silnik zapewnia dobre osiągi i wręcz zachęca do dynamicznej jazdy ale coś za coś. Autostrada 150 , 160 to jakieś 9,5 litra. Nieźle. Miasto - spokojna jazda 10,5 , dynamiczna 12 , 12,5
Rok 2007 120000 km ( prawdziwe :)) zaplaciłem ok 10000 zł więcej niż cena takiego w Polsce. Ale warto dobrze poszukać , zapłacic troche więcej i cieszyc sie jazdą . Z niektórych opinii wynika że naród kupuje złom a pożniej jest zdziwiony że auto się psuje itp. W przedziale cenowym do 60000PLN jest to najlepsza propozycja
Na razie ok.
jw.