Największa zaleta auta to ogromna pakowność - prawdziwa ciężarówka na 4 kółkach. Na wakacje 6 osobowej rodziny zabieraliśmy wszystko co chcieliśmy. Kolejka to relacja wyposażenia do ceny - za te pieniądze nie kupicie samochodu z takim wyposażeniem w tym roczniku. Minusem są stosunkowo częste naprawy przede wszystkim zawieszenia.
2.0 dci 150 koni - awaryjność zerowa, osiągi jak na 2 tonowy samochód adekwatne - czytaj słabe.
Haczy, co mnie osobiści denerwuje. Bezawaryjna, ale precyzja słaba.
Adekwatny do masy i gabarytów - w trasie 120 - 130 to max dla spokojnej jazdy - powyżej trzeba się mocno koncentrować.
Rewelacja - samochód praktyczny - bardzo duże powierzchnie przeszklone.
Słabo - przede wszystkim siedzenia w drugim i trzecim rzędzie umieszczona za nisko - osoby dorosłe w trasie męczą się po kilku godzinach jazdy - po prostu niewygodnie z nogami w kucki. Dla dzieci OK. Z przodu można komfortowo podróżować.
Bez zastrzeżeń, pod warunkiem posiadania droższych wersji z nawiewem w drugim i trzecim rzędzie.
Bagażniki rewelacja, ogólne poczucie przestrzeni bardzo dobre.
Dość głośny powyżej 120 km/h
Cały czas trzeba zaglądać do zawieszenia. Kupiłem z przebiegiem 120 tys. km, sprzedałem z 175 tys. i regenerowałem przekładnie kierowniczą, kilka razy drobna dłubanina (końcówka drążka, tuleje), pęknięta sprzężna z przodu (przy okazji łożyskowanie kolumn McPersona, ...) W sumie w 3 lat ana zawieszeni wydałem ponad 3 000 zł.
Trudno kupić w tej cenie z tym wyposażeniem coś sensowniejszego.
Zawieszenie (opisałem), system poziomowania ksenonów - wada fabryczna, czujnik cofania.
Brak, samochód nigdy nie zawiódł - a byłem w nim np. w Bułgarii - 1800 km w jedną stronę
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 dCi 150KM 110kW