: Tragiczne siedzenia. Zastanówcie sie nad zakupem jeżeli jeździliśmy troche wiecej niż kilka kilometrów dziennie.
Moje auto jest służbowe i nie miałem wyboru.
Auto bardzo ładne i ekonomiczne. Największa wada to siedzenia i brak miejsca z tylu.
Silnik jest przyzwoity. Sprawia wrażenie ze jest mocniejszy niż 75 km ale diesle tak mają. Pracuje miękko i dosyć cicho. Spalanie poniżej 5 l. Elastyczność przeciętna tez z powodu długich przełożeń skrzyni biegów.
Tu tez dobrze. Nietypowe są bardzo długie przełożenia skrzyni. Przepisowe 50 km trzeba jeździć na 3. Piątkę to najlepiej włączyć przy 85-90 km. Fajnie sie to sprawdza na autostradzie bo przy dużych prędkościami silnik pracuje na stosunkowo wolnych obrotach i jest ciszej.
Zawieszenie dosyć miękkie ale w Polsce to się sprawdza. Zachowanie na zakrętach przeciętne. Wychyla sie i dosyć szybko zaczyna uciekać ale równomiernie wszystkimi kołami. Nie zarzuca przy hamowaniu w zakręcie i to jest jego plus.
Do tyłu bardzo zle. Gruby tylny słupek i mała szyba powodują ze widać niewiele. Naprawdę jest słabo.
Normalnie. Moje auto jest skromnie wyposażone co nie utrudnia obsługi.
Wielka wada to siedzenia. Słabe trzymanie boczne i zupełny brak podparcia kręgosłupa w odcinku lędzwiowym. Co ciekawe nie da sie dokupić regulacji lędzwej nawet w wyższych wersjach wyposażenia. Dla mie jest to wada która powoduje ze nie kupiłbym tego auta. ( jest służbowe i bede musiał sie męczyć na tym siedzeniu przez 3 lata). Jak sobie kupilicie to auto to kłopoty z kręgosłupem macie gwarantowane.
Klima działa ok ogrzewanie nie wiem bo za krótko go mam.
Z przodu dobrze. Lepiej niż przeciętna w małych autach. Z tylu źle. Ja mam odsunięty fotel do końca i wtedy osoba 155 cm z tyłu sie juz nie mieści. Bagażnik chyba ponadprzeciętny jak na mały samochód.
Głośna praca opon, szum przyprzednich drzwiach powyżej 90-100km. Silnik sprawia wrażenie cichego albo jest zagłuszany przez inne szumuy.
Miedzy 4 a 5 l. Dla mnie dobrze.
Raczej drogi. Dobrze sie sprzedaje i renault podbija cenę. Ogólne wrażenie jakości przeciętne. Plastiki twarde, sprawowanie elementów przeciętne a miejscami słabe.
Samochód jest nowy. Cos sie tłucze w okolicach bagażnika na nierównościach. Kiedyś trzeba bedzie odwiedzić serwis.
Nowe
- zużycie paliwa dla silnika dCi 75KM 55kW