jak na tak mały silniczek sprawdza sie nadzwyczaj dobrze, jest na tyle dynamiczny, że wyprzedzanie nie jest problemem.
skrzynia biegów zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. jedyny mankament to to ze samochód każe nam zmieniac biegi bardzo wczesnie ( piątka nawet przy predkosci 54 km/h przy niewielkim obciażeniu ) na poczatku byłem tym nieco zaskoczony. przy stosowaniu sie do wskazan komputera jazda jest naprawde mało dynamiczna. (za to byc może ekologiczna)
bardzo dobrze trzyma sie drogi. jest niemalże przyklejony do podłoża. zawieszenie dosć twarde przez co czuć mocno nasze polskie drogi.
widocznosc przez tylną szybę dośc słaba. nadrabiaja za to lusterka w których widac naprawde dużo.
jako kierowca na brak przestrzeni nie mogę narzekac. w fotelu siedzi sie naprawde wygodnie. nie meczą nawet długie trasy.
z wyciszeniem do prędkosci ok 100-110 km/h jest całkiem nieźle. poźniej silnik zaczyna hałasowac.
spalanie na poziomie 6,5 l mnie satysfakcjonuje. co do części, to jeszcze nie miałem okazji niczego wymieniac :D
cieżko znaleźć samochód z tego segmenty w takiej cenie i z takim wyposażeniem. za względnie niska cenę dostajemy samochód naprawde dobrze wyposażony.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 16V 75KM 55kW