Ocena kierowcy - Renault Clio IV Hatchback 5d Facelifting
37 tys. km
Okres użytkowania:
3 lata
Nie kupiłby ponownie
Bardzo kiepski samochód użytkuję jako służbowy od nowości przesiadłem się z niezniszczalnego Citroena c elysee i co się okazuje, że to clio to pic na wodę, auto bardzo awaryjne, denerwujące bo ciągle "coś" , a do tego wygląd zbyt kobiecy. Jestem w trakcie załatwiania tego aby oddali mi moją cytrynę która była przysłowiowym koniem roboczym i z perspektywy patrząc zdecydowanie lepiej wyglądała. Clio może się podobać ale raczej zniewieściałym facetom lub pannom na wydaniu pod warunkiem, że dużo nie jeżdżą, bo usterki drobne i te poważne odbiorą chęci do eksploatacji tego samochodu. UWAGA to auto to pułapka.
słaby jakościowo mechanicy mówią, że nowoczesny ale zrobiony z najtańszych materiałów więc szybko się psuje.
Biegi wchodzą jak w starej LAGUNIE.
Trzeba mieć wyrobiony patent sternika motorowego, tak go nosi.
Kobitkom i pedziom może się podobać.
Z tyłu brak
Jak w lagunie z dodanym słabym tabletem z którego i tak nie ma sensu korzystać bo trzeba wspierać się telefonem z androidem.
Głośna wentylacja, klima dla dwóch osób wystarczy
Dla dwóch osób jest o tyle, o ile. Czyli wielka ściema.
też bardzo słabe mimo zastosowania różnych mat itp.
Za wysokie. Wymagają zbyt drogie materiały eksploatacyjne, a mogły by być zastosowane o wiele tańsze.
jakość słaba cena za wysoka może dlatego tak trudno ją sprzedać.
mechanizm podnoszenia szyb, zawieszenie komputera, zaciśnięte szczęki hamulca, przeciekający dach oraz zalewanu ECU. Problemy z hamulcem ręcznym, śniedziejące styki elektryczne..
Łożysko skrzyni biegów.