Ocena kierowcy - Renault Clio III Hatchback 5d

***, 15 lat temu
Silnik 1.5 dCi 68KM 50kW
Rok produkcji 2007
Renault Clio III Hatchback 5d 1.5 dCi 68KM 50kW 2005-2010 - Oceń swoje auto
Silnik : Cichy i ekonomiczny.
Samochód idealny do jazdy w cyklu miejskim i podmiejskim. Kupując ten samochód rozważałem wszystkie za i przeciw, porównywałem z innymi w tej klasie ( toyota yaris, opel corsa)wybór padł na renault clio i uważam, iż był to wybór słuszny.
Zasłużona \"piąteczka\" silnik spisuje się rewelacyjnie. Elastyczny i niezwykle cichy. Jeżeli do tego dodać niskie spalanie, to ocena jest jak najbardziej adekwatna.
Wysoki moment obrotowy sprawia, iż już przy 60 km/h wrzucamy piątkę. O ile w cyklu miejskim i podmiejskim nie ma z tym kłopotów, to jednak na trasę przydałby się 6 bieg. Poza tym jeśli chodzi o skrzynię biegów nie ma się do czego przyczepić. Moja ocena to solidne 4.
Zasłużona \"piąteczka\" samochód prowadzi się idealnie. Nie ma nie miłych niespodzianek na zakrętach. Poza tym zawieszenie bardzo dobre. Nie jest zbyt twarde, ani zbyt miękkie. Idealnie tłumi nierówności.
Widoczność dobra. Może nieco sprawiać kłopot cofanie.Ale jeśli ktoś cofa na lusterka to problem nie istnieje.
Pojawiają się często negatywne opinie na mikroskopijne przełączniki. Jeśli chodzi o mój gust wszystko jest ok. Poza tym wszystko jest \"pod ręką\" i takie rozwiązanie jak najbardziej mi odpowiada.
Ogrzewanie mogłoby być lepsze
Jak an tę klasę samochodu bardzo dobre.
Jak na tę klasę samochodu idealne.
Idealne. Codziennie pokonuje dystans ok 70 km. Z tego połowa trasa, połowa miasto. Przy ekonomicznej jeździe wskazania komputera: 4.3- 4.0
Cena może nie zachwyca, ale są droższe w tej klasie.
Póki co bez problemu, zresztą na razie nie wiele mogę na ten temat mogę powiedzieć, czas pokaże.
Póki co bez problemu i oby tak dalej.
Dziennik kosztów dla Renault Clio III Hatchback 5d 1.5 dCi 68KM 50kW
5,3