: spora część karoserii jest z plastiku ;)
Jak do tej pory jestem zadowolony, kupiłem ten samochód tylko ze względu na cenę jaką wynegocjowałem w salonie. Nigdy wcześniej nie miałem francuza ale mam nadzieję, że opinie o awaryjności są grubo przesadzone.
silnik z turbo dość żwawy ale poniżej 4 tyś obrotów praktycznie nie jedzie, na co dzień jeżdżę dieslem (clio jest 2 samochodem) i jestem przyzwyczajony do kopa od najniższych obrotów, a tu trzeba jednak trochę kręcić żeby pojechać dynamicznie
biegi wchodzą gładko
to pierwszy francuz jakim jeżdżę i muszę powiedzieć, że jestem bardzo mile zaskoczony, zawieszenie wydaje się być dość miękkie ale prowadzi się w zakrętach bardzo pewnie, nie ma tendencji do zbytniej podsterowności i świetnie tłumi wszelkie nierówności.
jak pisałem wcześniej, codziennie jeżdżę dużo większym autem więc przesiadka do clio nie jest dla mnie żadnym problemem, plus za ogromne lusterka.
wszystko pod ręką, ogromny plus za sterowanie radiem przy kierownicy, minus za obsługę komputera - VW ma lepszy.
Klima manualna działa sprawniej niż myślałem.
to tylko auto segmentu B ale miejsca jest naprawdę sporo, jazda absolutnie nie męczy, fotele bardzo wygodne, przy skromnym bagażu 4 osoby mogą jechać w dalszą podróż bez narzekania.
Bardzo cichutki
Przy spokojnej jeździe w mieście ( do 4 tyś obr.) i z wszelkimi zasadami eco zmieści się w 7.5 l, przy ostrym buntowaniu spali i 10 litrów.
Na trasie przy prędkości 120-130 wyszło 6.2.
Myślę, że jak na 100 konny silnik to nie jest źle. Klima chodzi non stop.
myślę, że cena jest uczciwa.
nowe auto
nowe auto