Silnik pracuje bardzo dobrze ale brakuje kucyków. To tylko 1.2. Przy wyprzedzaniu TIRa potrzeba dłuuuugiej drogi. Ten manewr przy pełnym obciążeniu lepiej odpóścić i poczekać aż TIR skręci. :)
Przy tej samej mocy silnika Ibiza to rakieta co prawda z silnikiem 1.4 więc moment większy bo 126Nm przy 2800obr.
precyzyjnie wykonana, można by się przyczepić tylko do przełożeń
tylna szyba ze względu na zaokrąglony kształt trochę zniekształca
w tej wersji brak jest przy wycieraczkach chwilowego włączenia (bez spryskiwacza).
szybko się rozgrzewa, nawiew dobrze działa, para z szyb szybko znika.
jak na auto tej klasy dużo miejsca dla kierowcy i pasażera. Nawet w 307 jest chyba mniej miejsca na nogi przy pedałach.
Z tyłu już nie jest tak słodko.
średnie spalanie z 10tyś km = 7l/100
dojazd do pracy spod warszawy około 30km często w korku wieczorem. Latem klima. Chyba nie można narzekać.
Nie sprawdzałem spalania na długiej trasie a już z pewnością nie przy ekonomicznej jeździe.
Wydaje mi się że przy delikatnym gazie spalanie mogło by spaść do około 5,5l/100
Jakość w stosunku do ceny bardzo dobra.
Jeśli komuś zależy na bezpieczeństwie to w odrużnieniu od wielu innych marek tu mamy 2 poduchy w cenie.
Auto też sprawdziło się w drobnej kolizji gdzie przy udzerzeniu w tył malucha z prędkością około 25 km (hamowanie z 60) jedyny ślad to wgniecenie na rejestracji.
Następnym razej z pewnością wybiorę silnik 1.4 żeby zwiększyć szanse na przeżycie przy wyprzedzaniu. :)
OGÓLNIE BARDZO POLECAM!
jak dotąd wszystko OK!