Układ hamulcowy
: Hamulce w tym aucie są bardzo dobre.
Zakup tego auta to był błąd, a w szczególności z tym silnikiem. Mogłem wybrać wersję 100 konną i moje wszystkie problemy by zniknęły.
Na postoju dosyć głośny i w dźwięku nie przypomina nowego auta, a takie, które ma już kilka wiosen za sobą. Elastyczność nie istnieje. Czy jedziemy na niskich obrotach, czy kręcimy pod czerwone pole, auto jest równie wolne.
Tu akurat nie mogę narzekać. Biegi wchodzą dobrze, acz brak 6-tego biegu bo na trasie powyżej 90 km/h robi się głośno.
Jakoś tam to auto jeździ ale w zakrętach trzyma się tragicznie, chociaż to pewnie wina opon i ich rozmiaru 165/65 R15
Jak dla mnie OK.
Po prostu przeciętnie.
Zimą długo się grzeje, a latem nie mogę ustawić sobie klimy tak żeby mi pasowała bo albo mi za zimno, albo za gorąco.
Ja siedzę z przodu tak jak mi wygodnie i wsiadając do tyłu za siebie też mam wystarczającą ilość miejsca.
W aucie jest po prostu za głośno. Nawet 3 cylindrowy Diesel Volkswagena był cichszy.
Cen napraw jeszcze nie poznałem. A co do spalania to w moim odczuciu pali strasznie dużo.
Tu akurat dobrze bo wersja Alize z klimą i jakimiś pierdółkami za około 40 tyś. zł to dobra cena.
Od dnia wyjazdu z salonu wypada mi przykrywka bezpieczników.
Czekam właśnie na akcję serwisową, bo wykryto jakąś wadę przy zamkach zaworów czy coś w tym stylu
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 16V eco2 75KM 55kW