TCE w tym samochodzie to dokładnie to co powinno w nim siedzieć, żadne tam 1,6 1,4, dCi Polecam ten silnik dla wszystkich którzy lubią jak samochodzik ładnie przyspiesza
Brakuje 6 biegu bo silnik spokojnie pozwoliłby na jazdę i przyspieszanie na 6. 5 bieg mój ulubiony od 60 -> potrafi równomiernie przyspieszać
Super trochę twardziej niż w hatchbacku ale w porównaniu np a Focusem - BAJKA!
W wersji Grandtour jak i w hatchbacku widać wszystko i wszędzie.
Rozmieszczenie przycisków, głośników, pokręteł w dobrych miejscach. Do wszystkiego sięgamy bez naciągania się:)
przy -28st tylne boczne szyby nie chciały odmarznąć przy prędkości 140km/h nagrzewa się stosunkowo szybko ale nie błyskawicznie po ok 5km jest ciepełko
w samochodzie z tej klasy po prostu nie mogę się tego nadziwić na szerokość 4 cm mniej niż w Focusie i więcej niż u konkurencji
bagażnik ... bajka oczywiście w wersji kombi chociaż jechałem w 3 os + dziecko z wózkiem i wszystkimi potrzebnymi rzeczami za granicę hatchbackiem i też się zmieściłem
to jest dopiero zaleta znowu porównam do focusa który jest tylko o 2 lata starszy od mojej Cliówki Mogę się odnieść do Clio wersji z silnikiem 1,2 75km powyżej 120 TCE cichsze bo mniejsza prędkość obrotowa ale gdy wchodzi turbina słychać ją delikatnie ale dla mnie to zaleta
Docieranie 6,8 przy pierwszych 2tys km ale jeździłem delikatnie nie przekraczając 3,5 obr/min
Później musiałem się nacieszyć więc 7,4
Jeden przejazd 500km 6,2 chyba dobre paliwo
średnia z ostatnich 2 miesięcy 6,9
cena rewelacyjna za 41tys nie można kupić nowego kombi z TAKIM SILNIKIEM!!!
autko ma 3 miesiące nic mu nie dolega :)
autko ma 3 miesiące nic mu nie dolega :)
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 16V 101KM 74kW