Biorąc pod uwagę lata produkcji oraz segment auta uważam że nie ma tragedii. Mi osobiście ta stylistyka jak i silnik odpowiadają. Mam wersję TechRoad co wskazuje na koniec produkcji ale klimy nie dali.
Dynamiczny i oszczędny jak na swoje lata ale ostro deptając potrafi pokazać apetyt. Przesiadajac się z auta o większej mocy można poczuć brak mocy. Do jazdy miejskiej i na krótkich odcinkach jest dla mnie dobra opcja na tanie w utrzymaniu auto za dobre pieniądze.
Jak dla mnie ZBYT KRÓTKIE PRZEŁOŻENIA i za to minus. W przypadku trasy ale na mieście sprawuje się idealnie. Brak problemu z wyborem biegu. Skrzynia raczej intuicyjna.
Miękkie zawieszenie oraz nadsterownosc. Myślę że przyczyną jest zbyt ciężki silnik który nie był przewidziany na początku produkcji czyt. Projektowania.
Oznak korozji brak. Przednie błotniki plastik.
Kabina wystarczająco przeszklona. Tylny słupek mimo iż szeroki mi osobiście nie przeszkadza.
Deska rozdzielcza ergonomiczna wszystko pod ręką jednak duży minus za brak podręcznego schowka / półki gdzie można by było umieścić telefon czy paczkę papierosów.
4 stopniowe wydajne ogrzewanie. Na 4 dosyć głośne. Mało odporne kratki wentylacyjne zwłaszcza środkowe potrafią się łamać i nie być proste przy wymianie.
Korzystam jeżdżąc tylko z jednym pasażerem i nie słyszałem negatywów. Jako kierowca mający 184cm wzrostu nie narzekam na przestrzeń. Kierownica regulowana w jednej płaszczyźnie ale mi wystarcza. Regulacja fotela (bardziej rozbudowana niż u pasażera) jak dla mnie wystarczająca.
Jest ok ale przy dużych prędkościach potrafi być dokuczliwie. W ruchu miejskim ok.
Ceny części zamiennych zadowalająco tanie i dostępna duza gama zamienników.
Samochód na rynku od 1998 roku więc nie oszukujmy się że kupujemy nowe auto. Ceny przystępne i często można trafić na zadbane egzemplarze. Może ja jestem mało wymagający ale dla mnie przyzwoite auto do codziennego użytku.
Auto w moim przypadku bezawaryjne wymagające tylko bieżącej obsługi typu olej, klocki itp.
Brak usterek.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 dTi 80KM 59kW