Ocena kierowcy - Renault Clio II Hatchback

ikis, 20 lat temu
Silnik 1.5 dCi 80KM 59kW
Rok produkcji 2004
Renault Clio II Hatchback 1.5 dCi 80KM 59kW 2002-2010 - Oceń swoje auto
Mnie się podoba, niby małe ale wieksze niż się wydaje i do komfort podróży nie mam zastrzeżeń. Ekonomiczne, elastyczne o sympatycznym wyglądzie, diesel, dobre i na miasto i na weekendowe wypady. Worka cementu i narzędzi ogrodniczych pewnie tam nie powiozę ale nie takie są moje potrzeby.
cichy, oszczędny, elastyczny. Na trasie troche brakuje pod nogą... nie ma co się oszukiwać to tylko 65 koni. Ale za to mało pali :-))))
Wchodzi elegancko nie trzeba szukać przełożenia po całej kabinie. Troche jednak drążek mógłby być krótszy.
Nie ma co grymasić w końcu jeździ po polskich drogach, a w zakrętach zachowanie wrecz wzorowe! A i jednak promień skretu móglby być odrobinę mniejszy.
Do przodu ok, z tyłu też dobrze, na boki przeciętnie ale w sumie i tak o niebo lepiej niż u konkurencji
Mały minus za zbyt dużą kierownicę i regulacje tylko w jednej płaszczyźnie.
W zimie nie jeździłem... tochę zachodzą szybki w deszczu ale dmuchawa sobie jakoś z tym radzi
Często podróżuję w 4 osoby i to na dłuższych trasach. Autko małe ale pojemne wbrew pozorom.
Diesel a prawie go nie słychać! Sam byłem zadziwiony!
4 l ropki srednio, nic odpukać się jeszcze nie wydażyło -oby tak dalej
W tylnych drzwiach uszczelka odstawać zaczyna a na nierównościach coś czasem trzeszczy w drzwiach przednich (chyba coś przy zamku)
Nie radzę parkować blisko obok innych samochodów :-))))) Jak lekko stukną drzwi innego pojazdu od razu będzie pamiątka na lakierze :-((( Strasznie słaby ten lakier...

On - zużycie paliwa dla silnika 1.5 dCi 80KM 59kW [l/100km]

4,1