Niskie spalanie, ok 5L/100km, to jedyna zaleta tego silnika. Zimą przy największych mrozach odpalało bez problemu, i podczas 2 lat eksploatacji nie musiałem wymienić ani jednej żarówki oraz nie miałem większych problemów z zawieszeniem... Tyle jeśli chodzi o plusy. Niestety największą WADĄ jest AWARYJNY SILNIK, na dzień dobry \"remont\" silnika za 1 500 zł, a po niespełna roku znowu zaczął \"ciec\", z miesiąca na miesiąc coraz bardziej, aż w końcu zdecydowałem się go sprzedać. Poza tym rocznik produkcji 2001, a nie 2002 (ale 2001 nie mogłem zaznaczyć w formularzu). UWAŻAJCIE na RENAULT CLIO z tym silnikiem o ŻÓŁTYM KOLORZE karoserii, macie bardzo duże szanse naciąć się, tak jak ja na zajechany egzemplarz przez przedstawiciela handlowego francuskiej firmy LA POSTE (wpiszcie sobie w gooogle, wyszukiwarka grafiki: LA POSTE renault clio ). Teraz kupiłem AUDI A3 1998 1.9 TDI 110 KM, spalanie niewiele większe (o jakieś 0,5 L... ale jazda z klimą), komfort o wiele większy i po wstępnych \"poprawkach\" już ponad pół roku chodzi bez zarzutu, polecam. Pozdrawiam :)
Strasznie awaryjny. Skarbonka bez dna.
Bez zarzutów.
W porządku.
Wszystko na swoim miejscu + funkcjonalny pilot do radia przy kierownicy.
Zimą tak sobie, latem przy upałach bez klimy masakra.. ale nie ma co się dziwić :)
Czy lato, czy zima.. spalanie 5,0 - 5,5 litra. Jednak poniżej 5 nie zszedłem ,dlatego 4, a nie 5.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 dCi 80KM 59kW