fajne auto dla osob ceniacych sobie niskie koszty eksploatacji oraz walory dynamicznej miejskiej jazdy
dynamiczny, cichy, idealny do miasta, daje rade na autostradzie, dobrze sie zbiera przy wyprzedzaniu
precyzyjna, nie haczy, rusza sie przy dodawani gazu jak to w Renault (troche denerwujace-idzie przywyknac)
calkiem przyzwoicie sie prowadzi, zachowujac dosc dobry poziom komfortu jak na male auto, nie za twardo, nie za miekko
widocznosc jest dobra do przodu, troszke gorzej do tylu, polecam auto z ksenonami-swietna widocznosc w nocy!!!
wszystkie wskazniki sa pod reka, obsluga intucyjna, duzy plus za sterowanie radia w kierownicy, minus za zbyt male przyciski w klimatroniku do zmiany polozenia nawiewow
ogolnie nie jest zle, choc powinna byc mozliwosc wiekszej mozliwosci konfiguracji ustawien w klimatroniku
jak na tak male auto to z przodu jest dosc wygodnie, tyl mnie nie interesuje, tam nie jezdze :)
dieselek pod maska sobie klekocze, ale jest dobrze wyciszony, dzieki czemu nie wplywa na pogorszenie komfortu jazdy, szczerze mowiac, niektore benzyniaki moga sie uczyc takiego wyciszenia od Clio
auto mnie zaskakuje, pali mniej niz sobie moglem zyczyc, na autostradzie przy predkosciach 140-160 km/h srednio 6,2 l, na miescie miedzy 4.5 a 5.2, dla mnie rewelacja
na rynku mozna kupic, za stosunkowo niewielkie pieniadze, bardzo dobrze wyspoasazone wersje, sam posiadam Initiale Paris i jedyne czego mi brak to tempomatu, tak wiec dobre miejskie auto za dobra kase
elementy eksploatacyjne
brak