: jak na diesla, naprawde niezłe \"odejście\" ;)
Jestem zadowolony z tego auta, nigdy mnie nie zawiodło, jeździ się komfortowo i chicho. Dla osób, które odradzają ten silnik bo \"wymiana wtrysków kosztuje 7000zł\", odpowiem tak, nie należy lać byle czego do baku i nie wyjeżdżać paliwa do końca rezerwy to będzie dobrze, każde nowe auto na rope nie toleruje chszczonych lub słabej jakości paliw (poniżej 51 cetanów).
Silniczek bardzo elastyczny, niezłe osiągi przy niewielkim spalaniu.
Ogólnie skrzynia bez zarzutów, tylko należy się przyzwyczaić do wrzucania \"5-tki\".
Autko sztywne, na zakrętach dobrze trzyma się drogi, ale na polskich dziurach strasznie tłucze.
Widoczność bardzo dobra, zarówno do przodu jak i do tyłu.
Wszystko usytuowane intuicyjnie.
Dosyć szybko się nagrzewa, klima dobrze schładza ;)
Limuzyna to to nie jest, ale dla rodziny 4-ro osobowej (2 dorosłych + 2 dzieci) wystarczy.
Przy spokojnej jeździe super, silnik zaczyna być słychać dopiero po 2500obr/min, a głośno zaczyna być po przekroczeniu 130km/h, czyli wg. przepisów Polskiego ruchu drogowego auta nie słychać ;)
Wymieniłem gumową osłonę przegubu bo się przetarła koszt 30zł (w serwisie to pewnie ze 200zł), poza tym nic sie nie psuło. Spalanie idealne, jeżdżę spokojnie, aczkolwiek lubie czasem przycisnąć.
Za takie wyposażenie z takim silnikiem i rocznikiem warto nawet trochę przepłacić(w granicy rozsądku), o ile auto jest w stanie idealnym.
Nic nie moge tu napisać, może to, że czasem skrzypi plastik w drzwiach, ale do tego trzeba sie naprawde przyczepić.
nic..
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 dCi 80KM 59kW