Dlugo myslalem co kupic wybralem Clio i jestem naprawde zadowolony. Auto ma bardzo ciekawy wyglad (o gustach sie nei dyskutuje) (chociarz ta nowa wersja jakos juz mi sie niezbyt podoba). W kometarzach widzilem ludzi uskarzajacych sie na ilosc miejsca ale wezmy pod uwage ze to nei jest E klasa tylko autko z klasy mini. A porownaie z konkurencja daje Clio duzego +. Ja jestem zadowolony.
Nie jest to auto sportowe , ale jezdzi sie bardzo przyjemnie. (te 16V by sie przydalo)
Czasem troszke cos 1 slabo wchodzi - no ale to sporadyczne przypadki i nie stanowia problemu.
Bardzo wygodne autko , zawieszenie dosc miekkie ale o dziwo swietnie trzyma sie w zakretach , kilkukrotnie uratowalo mi to juz zycie. Swietnie zachowuja sie tez hamulce (wersja bez ABS)
Bez problemow.
No tylko ten klakson - a pozatym to wszytsko super.
Bez klimy - no ale wszystko poprawnie.
Osobiscie uwazam ze jak na ta wielkosc samochodu jest super. Jezdzilem roznymi malymi wozami i w Clio jest naprawde duzo miejsca. (przod i tyl)
Do 130/140 przyjemnie. No wyzej juz troche meczy. No ale w Polsce nie ma drog po ktorych mozna tyle jezdzic ;)
6,5 / 7 l - no i zalezy jaka ma sie noge - ale mnie to kazde auto pali za duzo. Przeglady nie sa super tanie - ale z podobna cena spotkalem juz sie w fiacie a to jednak jest zupelnie inna klasa. Nie wiem jak inne serwisy ale ten z ktorego kozystam (AUTO NOWAK - Gdynia) bardzo przyjemny. (po serwisowaniu sie wczesniej w fiacie odzulem wielka ulge)
Za ta cene ciezko dostac cos lepszego. Moze jest kilka modeli dorownujacych Clio ale chyba nic lepszego juz nie ma
Problem z zegarkiem ale usuniety w okresie gwarancji i juz nie ma problemow.
Problem ze wspomaganiem. (jakies nieszczelnosci) - wymienieone w czasie gwarancji - wiecej problemow nie ma.