: jak ktoś mało jeździ albo jeździ tylko po PIĘKNYCH drogach to nie ma sie co martwić. W innym przypadku trzeba wydać ten tysiąc rocznie na naprawę zawieszenia
w orginale dosyć doporny, choć wyprzedzanie nie sprawiało mi nigdy problemów. Dołożyłem kompletny układ wydechowy ( była prosta rura + strumienica i przelotowy tłumik końcowy ) i układ dolotowy ( stożek i profesjonalny dolot) i autko nabrało mocy. polecam wszystkim młodym taką przeróbke. naprawdę się opłacało. Clio latało jak 16V :)
precyzyjna. biegi wchodzą bardzo lekko. troszkę krótka 5tka. przy 3tys obr prędkość 110 to troszkę mało. 140 to maksymalna rozsądna prędkość 4,5rpm/min leciałem tym clio 185 ale się strasznie pociło :)
bardzo zwinne autko. reaguje na każdy ruch kierownicą. nigdy mnie nie zarzuciło, no chyba że tego chcuiałem :) jazda bokami była przyjemnością :)
perfekcja!! parkować można było na minimetry.
troszkę brakuje bagażnika.
szybko się nagrzewa zimą. latem brakuję kimatyzacji.... a poza tym to nigdy nie miałem problemu typu : zaparowane szyby jak to sie zdarza w fordach wolkswagenach i audi
dużo miejsca zarówno na przednich fotelach jak i z tyłu lecz jakość foteli mogła by być lepsza. fotel kierowcy i pasażera po 230tys km był bardzo zniszczony. popękane gąbki. przy trasie pow 300km mialem dosc siedzenia
cichutki niczym pszczułka :)
jak na takie autko mogło by być mniej. jezdze dynamicznie i srednie spalanie wychodzilo mi okolo 9l.
JAKBYM TRAFIŁ NA ZADBANY EGZEMPLARZ TO NAPEWNO DRUGI RAZ BYM KUPIŁ TO AUTO ALE PRZYNAJMNIEJ Z MOTOREM 1,6 16v :) I JEŹDZIŁ W KAŻDĄ KRÓTSZĄ TRASE. NAPRAWDE BARDZO SYMPATYCZNE AUTKO CHOĆ MA TROSZKĘ WAD:)
brak!!!!:)
zawieszenie przez dwa lata wymieniełem kompletne. dosłownie wszystko padło. POLSKIE DROGI I FRANCUSKIE DELIKATNE ZAWIESZENIE!! EHH